Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 27.05.2011.
13:37 >> 15:07h
Beta A

Dačić izneo detalje hapšenja Mladića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je hapšenje haškog begunca Ratka Mladića rezultat strategije koju je usvojio Akcioni tim pre pola godine, u okviru koje su razmenjene sve obaveštajne informacije na jednom mestu.

Mladić u Specijalnom sudu u Beogradu u pratnju policije 

Dačić je novinarima u Temerinu rekao da je od tada i policija, za razliku od ranije, uključena u hapšenje haških optuženika. Mladića je uhapsio MUP Srbije, bez pomoći bilo čije strane službe, istakao je Dačić.

Nastavljeno saslušanje Ratka Mladića

U Specijalnom sudu u Beogradu u petak oko 13 časova nastavljeno je saslušanje haškog optuženika Ratka Mladića, koje je sinoć prekinuto zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja. Saslušanju prisustvuju zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić i Mladićev branilac Miloš Šaljić, koji je u zgradu Suda stigao nešto pre 12 sati. Istražni sudija bi posle saslušanja trebalo da odluči o izručenju Mladića Haškom trubunalu, a odbrana ima pravo da uloži žalbu u roku od tri dana.


Prva potraga u Lazarevu

Prema njegovim rečima, lokacija u selu Lazarevo pored Zrenjanina prvi put je pretresena u četvrtak 26. maja. Pretresene su četiri kuće Mladićevih rođaka koje su praćene nekoliko meseci, precizirao je Dačić.


On je ponovio da Mladić nije pružao otpor prilikom hapšenja, da nije koristio lažni identitet, već je kod sebe imao isteklu ličnu kartu Srbije i vojnu legitimaciju. Mladić je uhapšen u prisustvu jednog rođaka, dodao je Dačić.


Život u teškim uslovima

- Kada je policajac ušao u kuću i pitao ga da li je on Ratko Mladić, on je odgovorio: "Svaka čast, našli ste onoga kojeg ste tražili" - naveo je ministar policije, dodavši da se Mladić nije kretao selom, da ga niko nije viđao i da je živeo "u veoma teškim uslovima, i finansijskim i životnim".


Na pitanje da li će Mladić biti izručen Haškom tribunalu i ako bude utvrđeno da mu je zdravlje teško narušeno, Dačić je rekao da je policija uradila svoj deo posla, odnosno privela je Mladića, a da je sada na sudu da odluči šta dalje.


- Tačno je da je Mladić narušenog zdravlja, da mu je desna ruka delimično oduzeta i da, prema sopstvenim rečima, više od 10 godina nije posećivao doktore. On je pod stalnim lekarskim nadzorom... - objasnio je Dačić.


Dačić je ponovio i da je u četvrtak petoro Mladićevih rođaka i pomagača privedeno i pušteno i dodao da je sada na sudu da odluči da li će biti gonjeni.


"Želim da dokaže da nije kriv"

- Želeo bih da svaki građanin Srbije, poput Ratka Mladića, Haškom tribunalu dokaže da nije kriv za optužbe, a sve ostalo je obaveza države da ispuni svoje međunarodne obaveze - rekao je Dačić.


Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će policija sprečiti svaki skup koji nije prijavljen i dodao da policija ne želi da reaguje sve dok ne dođe do narušavanja javnog reda i mira. Dačić je rekao da policija neće zabranjivati prijavljene protestne skupove.

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 13:51
Dragi zemljaci, iako smo svi ožalošćeni i razočarani zbog ovog izdajskog čina naše nesretne i prodane vlasti, nezaboravimo da pomenemo našeg generala u svojim molitvama, i ne zaboravimo da upalimo sveću za njegovo zdravlje...da bi lakše podneo podsmeh i lukavštine obezboženih zločinaca koje mu spremaju u haškom sudilištu!
Petak 27.05.2011. 15:34
Gospodine Dacicu, kako bi ovo trebalo da se razumije: - Želeo bih da svaki građanin Srbije, poput Ratka Mladića, Haškom tribunalu dokaže da nije kriv za optužbe, a sve ostalo je obaveza države da ispuni svoje međunarodne obaveze."??? - Jeli kojim slucajem i obaveza drzave da ispunjava svoje obaveze i unutra svojih granica, prema svojim gradjanima ili samo medjunarodne obaveze??? - Jeli i vama (zajedno sa Tadicom!) Haag mozda obecao boravak u nekoj trecoj zemlji, sa izmjenjenim identitetom, ali zato jako dobrim primanjem??? Isti taj jebeni zapad ce vas, jednog po jednog izbaciti iz saka kao vreo krompir iz usta, glupani jedni izdajnicki!!!
Petak 27.05.2011. 15:52
Ja rekoh,sramota da je policiju Srbije.Jos jednom,velika zahvalnost policijskim sluzbama sto su me odbili za prijem u svoje redove.Pomogli su mi da ostanem covek bez mrlje na taj nacin.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online