Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 27.05.2011.
19:48
Vestionline A

Mladić tražio da poseti ćerkin grob

Bivši vojni lider bosanskih Srba Ratko Mladić, koji se nalazi u zatvoru Specijalnog suda za ratne zločine, zatražio je dozvolu da poseti grob ćerke Ane koja se ubila 1994. godine, javio je Frans pres pozivajući se na neimenovani izvor iz Specijalnog suda.

"On je izrazio želju da poseti grob svoje ćerke", rekao je francuskoj agenciji taj izvor.

Ana Mladić se ubila 1994. godine, a sahrani u Beogradu je prisustvovao i njen otac Ratko.

Prema navodima francuske, želi da vidi ćerku: Ratko Mladić
 

Zamenik tužioca Tužilaštva za ratne zločine Srbije Bruno Vekarić kazao je da se Mladić raspitivao za penziju i knjige.


"Pitao je za svoju penziju i tražio da mu se vrati, a tražio je televizor i knjige", istakao je on navodeći da je reč o knjigama ruskih pisaca Nikolaja Gogolja i Lava Tolstoja.

General je takođe tražio jagode, koje je kasnije i dobio. Mladiću je po dolasku u pritvor posle hapšenja oduzeta puna kesa najsavremenijih lekova, saznaje "Blic."

Veruje se da za te lekove nije mogao da zna niti da ih nabavi bez konsultacije sa lekarom. Kesu su mu oduzeli u pritvorskoj jedinici, i sada je pod kontrolom lekarske ekipe koja mu i prepisuje terapiju. Mladić se u ćeliji nalazi u sopstvenoj garderobi, a pored lekova, zatvorski stražari su mu oduzeli i naočari.

Mladićev advokat Miloš Šaljić rekao je da će tražiti da se Mladić premesti u bolnicu, zbog lošeg zdravstvenog stanja.

POVEZANE VESTI

Petak 27.05.2011. 20:12
Daj ološi,pustite čoveka da oda poštu svom detetu.Znam da sve vas ološe baš briga za vašu decu,ali nama Srbima je porodica sve.
Petak 27.05.2011. 21:03
pa baš da se ubila nije ni dan danas dokazano,a ako mu je to bila želja i nisu je ispunili prokleli su sebe i sva svoja pokoljenja narednih 1000 godina.
Petak 27.05.2011. 23:03
Recite jedan VREDAN razlog zasto da dodjemo na taj skup. Da se izgalamimo i na kraju nista - osim da se SRS i Obraz izreklamira? Dosta mi je bre vaseg poziranja i foliranja. Ako bi SRS ili vi (u sta uopste ne verujem) poveli u nedelju narod u oslobadjanje Ratka Mladica i istinski bunt protiv ovog rezima, onda VREDI I TREBA DOCI na skup, ali onda nas tako i pozovite: NARODE DODJITE DA NESTO NAJZAD URADIMO! p.s. kako se usudjujete generala zvati djeneral, ON TO NE ODOBRAVA I NE VOLI! On nije cetnik vec vojnik srpskog naroda. Dokle te podele na cetnike, komuniste, Srbe, Srbijance i slicno - postoji SAMO SRPSKI NAROD. Kad to svi shvate i sprovedu u delo, onda ce mozda i biti sanse za nas
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online