Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 27.07.2011.
18:05
Beta A

Tači: Euleks je znao šta radimo

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da je Euleks bio obavešten o odluci Vlade Kosova da "uspostavi red i zakon" na severu, ali da nije pokazao volju da podrži akciju.

Hašim Tači: Uspostavljamo red i zakon na severu Kosmeta
 

"Ovo oklevanje ili odbijanje u potpunoj je suprotnosti sa ulogom koju imaju i zbog čega su ih vlasti u Prištini pozvale na Kosovo. Zbog toga, u okviru našeg suverenog prava i ovlašćenja koje imamo nećemo dozvoliti da se naš suverenitet dovodi u pitanje u nedogled", kazao je Tači na sednici Vlade.

Tači je rekao da je nedopustivo da se teritorija Kosmeta koristi za ilegalnu trgovinu.

"Ako Euleks smatra da je ilegalna trgovina nešto normalno, što treba tolerisati, onda neka nam daju samo jedan konkretan primer u kojoj državi EU su dozvoljeni nelegalna trgovina, kriminal i paralelne strukture", kazao je Tači.

Kosovski premijer je rekao da ima još jedno pitanje za Euleks i da očekuje odgovor:

"Kako je moguće da se Euleks na jednoj strani pokaže tako pažljiv u poštovanju Ustava Kosova, na primer u stavu o imunitetu visokih zvaničnika, dok sa druge strane ne podržava naše ustavno i zakonsko pravo za uspostavljanje reda i zakona i u borbi protiv kriminala. To je nepojmljivo i tražim odgovor", kazao je Tači.

Prema njegovim rečima, Euleks je pozvan da ostvari svoja ovlašćenja u oblasti vladavine zakona.

Za nove informacije o situaciji na Kosmetu, pogledajte ovde.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.07.2011. 18:53
Boga mi zlotvore verujem ti kad kazes da je EULEX znao ! Ali...zlotvore zna EULEX i za tvoju umesanost u trgovinu organima pa ne reaguje ! Zna EULEX zlotvore za jos mnoga tvoja nedela ali opet ne reaguje ! Ali, znam i ja da postoji zivotni balans zlotvore, zakucace pravda i na tvoja vrata ! Neces dugo....
Sreda 27.07.2011. 22:31
Pa normalno, kao sto su Ameri znali za Oluju. I aminovali i obucili ih. Tako su i ove. Eto, Srbi, na svim kanalima TV su upravo sada americki filmovi, a oni nas okupirali na Kosovu. Da li cemo shvatiti da je bolje biti sam u svom drustvu nego biti sa najgorima? A gde je Sutanovac? Na odmoru...
Sreda 27.07.2011. 21:17
Od prvog koraka EULEX-a na Kosovu i Metohiji se znalo skim ima posla, zato je i poslan. Ovde je o tome vec pisano. Zato je paradoks govoriti "protiv" EULEXA a oni vas bukvalno teoretski i fizicki sprovode kroz Kosovo i Metohiju. Tamo dokle su vas siptare sproveli tamo ste i ostali a tesko li je njih korumpirati...svasta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online