0

FEŠTA NA CRVENOM TRGU

Članovi moskovske muzičke škole “Suvorov” sviraju na Međunarodnom festivalu vojnih orkestara. Od 30. avgusta do 7. septembra na Crvenom trgu u Moskvi održava se ova tradicionalna manifestacija na kojoj učestvuju orkestri iz različitih zemalja. U Rusiji ima više od 200 vojnih orkestara. Nijedna velika javna svečanost ne može bez njihovog učešća.

PROSLAVA PRIMIRJA

Palestinski dečak drži igračku tokom proslave Hamasa na Zapadnoj obali. Posle 50 dana oružanih sukoba zaraćene strane, palestinski Hamas i Izrael postigli su dogovor o primirju.

PROTEST U TBILISIJU

Na demonstracijama u Tbilisiju, održanim u znak podrške u Ukrajini, paljene su slike ruskog predsednika Vladimira Putina.

POPULARIZACIJA NAUKE

Grupa mladih inženjera, naučnika i istraživača osnovali su interaktivni muzej nauke u Krasnojarsku u Sibiru. Njihova želja da zanimljivim eksperimente približe nauku deci i omladini.

VIŠE OD SURFOVANjA

Ovaj veličanstveni prizor zabeležen je na obali u južnoj Kaliforniji, blizu Meksika. Teško je naći reči kojima može da se opiše hrabrost i veština ovog surfera.

ANGELA NA HODOČAŠĆU

Nemačka kancelarka Angela Merkel učestvovala je u hodočašću u gradu Santjago de Kompostela, na severozapadu Španije. Snimljena je u katedrali pored kipa Svetog Jakova.

PUT U EGIPAT

Ova Palestinska porodica nada se da će uspeti da pređe u Egipat preko prelaza Rafa. Lider Hamasa Kaled Mašal pozvao je Egipat da otvori granicu Rafa prema pojasu Gaze kao bratski gest.

AVGANISTANKE U UNIFORMI

U Kabulu je održana svečanost povodom završetka školovanja u Vojnom centru. Među polaznicama su bile i mlade Avganistanke. One su u redovima snaga bezbednosti već godinama, ali ih u okviru specijalnih snaga ima tek od 2011. godine.

SEĆANjE NA DžEJMSA

Na komemoraciji u Irbili, 350 kilometara udaljenom od Iraka, održana je komemoracija povodom smrti Džejmsa Folija. Ovaj američki novinar otet je u Siriji u novembru 2012. godine, a nedavno je objavljen snimak na kojem se vidi kako pripadnici džihadističke organizacije Islamska država odrubljuju Džejmsu glavu.

SELFI SA LjUBIMCEM

Amerikanka Sara Pejović snima selfi sa svojom kucom Merlin za vreme tradicionalnog skupa u Sent Džozefu u Mičigenu. Na ovom skupu je inače proslavljen 35. rođendan organizacije koja se bavi zbrinjavanjem beskućnika i napuštenih pasa i mačaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here