Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vlada Republike Srbije predložila je poskupljenje putarina od 12 procenata, piše novosadski “Dnevnik”. 

Kako navodi ovaj list, viša cena primenjivaće se kada poslanici Skupštin Srbije usvoje Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Taj predlog Vlada Republike Srbije usvojila je na poslednjoj sednici i uputila u Skupštinu Srbije po hitnom postupku.

U obrazloženju Predloga navodi se da je trenutna visina putarina niža od realne vrednosti i da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine.

Tada je putarina povećana deset odsto u odnosu na prethodni cenovnik.

Kako piše Dnevnik, putarina od Novog Sada do Beograda umesto 210 dinara, koštaće 235 dinara. Od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara.

3 COMMENTS

  1. Šta je sa putarinom od Niša do Grdelice? Tu je na djelu prava pljačka za one koji u Doljevcu plate 210 din a izađu u Brestovcu (7 km) ili Leskovcu (17 km). Ako se za dionicu Niš-Aleksinac plati 80 dinara, kako je moguće da se za 7 ili 17 km plaća 210 dinara?

  2. Gospodo, za godinu ipo dana ste povecali putarinu za 22 posto..Ej, da vam je francuska gorelo bo sve!

  3. neka podignu kolko god hoce samo nek s eopametaju bar za vreme odmora od krajem juna do kraja avgusta bar da rade na granicni prelazima malo breze da ne osetimo tolko vrucine i umorstva za nista rad ekao da su stari carinari 100 godisni da ne muce gradjane zbog budallastini autuput nije bitno ili nek prave sa autobanskim vinetama sito kao Slovenia ili svajcarska i ne treba posle da rade tolko ludi po putarinama

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here