Srpska televizija Čikago
RADOST POBEDNIKA: Pehari idu u Milvoki

Umestu Parsipani u Nju Džerziju završen je trodnevni turnir u fudbalu, popularna Srbijada, koji okuplja naše ljude iz cele Amerike.

Ovaj veoma značajan događaj srpske zajednice u Americi propraćen je i prigodnim programom, srpskom hranom, muzikom uživo, prodajom suvenira i veseljem, a posetilo ga je nekoliko hiljada qudi. Neki od posetilaca su vatreni ljubitelji fudbala, drugi vole druženje, a treći dolaze zbog dobre zabave. U Veterans parku orila se naša muzika, igralo kolo, služili roštilj i domaća pića.

Utakmice pratili brojni navijači
Priznanja dodeljena u više kategorija

U obližnjem hotelu Šeraton, gde su bili smešteni gosti, viorile su se srpske zastave, a u sali se slavilo i uživalo.

Mladi ponosni na zastavu

Fudbal je igran na pet terena, učestvovala su 33 tima sa oko 600 igrača iz raznih delova Amerike, Majamija, Čikaga, Njujorka, Nju Džerzija, Las Vegasa, Atlante, Orlanda, Klivlenda itd, a posetilo ga je nekoliko hiljada ljudi.

I najmlađi dolaze na Srbijadu

U finalnoj utakmici ekipa United Serbs iz Milvokija nadigrala je tim Crvenke iz Majamija rezultatom 2:1. Svečano proglašenje pobednika i dodela pehara usledilo je posle finalne utakmice. U grupi 30+ pobedili su FK Pingvini, u grupi 40+ White Eagles dok je pehar za grupu 50+ odneo FK “Karađorđe” iz Klivlenda.

Suveniri neizostavni deo manifestacije

Kolo se igralo danju i noću

Nažalost sunarodnici iz Kanade, nisu bili u mogućnosti da se pridruže zbog zaoštrene situacije oko korone. Turnir je prošle godine odložen zbog pandemije, a samo nekoliko dana pred Srbijadu Nju Džerzi i okolinu zadesilo je veliko nevreme. Organizatori, klub United Serbs East Cost i veliki broj pojedinaca, prijatelji i volonteri uspeli su da u veoma kratkom roku promene raspored terena, zakažu nove lokacije i dočekaju početak turnira spremni.

U Veterans parku su nastupali muzičari

Gošća Ilda Šaulić

Specijalni gost bila je Ilda Šaulić koja je atmosferu dovela do usijanja. Ilda je rekla da joj je veoma velika čast da učestvuje na Srbijadi i da joj je veoma drago da vidi toliko naših qudi na jednom mestu. Takođe tu su bili i DJ Spaz iz Čikaga i DJ Rajić iz Las Vegasa. U Veterans parku tokom sva tri dana nastupali su Marija – Mara Bilić, Vuk Džon Vuk, Milinko Simonović, Boris Batula i Kalča bend.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here