Transparenti sa natpisom “Kosovo je Srbija”, brojne parole i podrška srpskom narodu na KiM… Standardan su folklor na utakmicama Slovana iz Bratislave u prethodnoj deceniji.

Da li će tako biti i večeras u sudaru Nebeskoplavih sa Feronikelijem iz tzv. države Kosovo u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ostaje da se vidi (18.00)?

Čelni ljudi slovačkog prvaka tokom jučerašnjeg dana ispoštovali su želju srpskih igrača koji nose dres Slovana da ne nastupe protiv kluba sa Kosmeta. Aleksandar Čavrić, Dejan Dražić i trener u stručnom štabu Vladimir Radenković biće izuzeti u predstojeća dva kvalifikaciona sudara, što je samo po sebi ogroman nedostatak za Slovake, pošto je tandem srpskih fudbalera veoma važan za klub sa Tehelnih pola.

Još jedan defekt vrhuška Slovana bi da izbegne. Naime, UEFA je zapretila da će rigorozno kazniti svako uplitanje politike u večerašnjem susretu u Bratislavi, pa je klub pozvao navijače da se uzdrže. Saopštenje prenosimo u celosti.

– Fudbalski klub Slovan Bratislava obraća se veoma važnim povodom svim svojim pristalicama.

Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi.

Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA.

Samo četiri meseca ranije, dakle u aprilu, Nebeskoplavi su na prvenstvenom susretu sa Zemplinom razvili ogroman transparent posvećen Kosovu i Metohiji.

– Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša – glasila je poruka u vidu stiha pesme Beogradskog sindikata “Dogodine u Prizrenu”.

Stadionom se tom prilikom orilo – pogađate – Kosovo je Srbija, baš kao i tokom dvomeča sa Crvenom zvezdom 2010. godine…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here