pixabay.com

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo je da je poljoprivredna inspekcija izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju čipsa sa ukusom paprike, nakon što je Evropska komisija na svom sajtu objavila informaciju da je na granici sa Hrvatskom u tom čipsu utvrđen visok nivo kancerogenog akrilamida.

Kako piše u saopštenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede Srbije, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda, ali nije navedeno ime proizvođača.

Iz Ministarstva navode da je kontrola u toku, a da će posle dobijanja rezultata analiza biti objavljene detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti.

Na hrvatskoj granici utvrđen je visok nivo kancerogenog akrilamida u tovaru čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, a objavljeno je na sajtu Evropske komisije.

Zemlja prijave je Hrvatska, a obaveštenje se odnosi na Hrvatsku i Srbiju, navodi se na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje.

Čips nije ušao na tržište Hrvatske, jer je bezbedno uništen.

1 COMMENT

  1. Kako su Hrvati bas na samoj grab=nici nasli taj cips.Bas sada kada slave najveci genocid u Evropi svoju Oluju.Treba okriviti Srbe.To isto radi Siptarcic Kurtic,izbacuje srpsku robu sa rafova na Sveru Kosova.Imali kraja ovom zapadnom ludilu.Nece vam to proci zapadni krvnici,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here