Tanjug/AP
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Evropa nikad nije imala toliko unutrašnjih i spoljnih neprijatelja kao sada, smatra francuski predsednik Emanuel Makron.

– Nikad nismo imali toliko neprijatelja iznutra i spolja. Proživljavamo egzistencijalni trenutak kada naša Evropa može da umre – govorio sam o tome pre nekoliko nedelja – rekao je Makron na događaju u čast 75. godišnjice nemačkog ustava u Berlinu.

Prema njegovim rečima, glavni razlozi za to su sukob u Ukrajini, kao i ekonomski izazovi povezani sa dekarbonizacijom privrede.

– Proživljavamo krizu u našim demokratijama – dodao je francuski predsednik, ukazujući na rastuću popularnost nacionalističkih partija.

Makron je u nedelju, dve nedelje pre izbora za Evropski parlament, započeo trodnevnu zvaničnu posetu Nemačkoj čiji je cilj pokušaj da se prevaziđu razlike među vodećim ekonomijama EU po ključnim pitanjima, uključujući energetiku i odbranu.

Prema anketi koju je u subotu objavio „Elab“, francuska krajnje desničarska partija Nacionalni savez vodi (33 odsto) na izborima za EP, dok kandidat Makronove stranke dobija samo 15,5 odsto glasova.

15 COMMENTS

  1. КОЛУМБО
    ОТКРИО СИ И ТОПЛУ ВОДУ
    БИ СТЕ АМЕРИЧКИ ПОСЛУШНИЦИ
    МОДЕРНО РОБЉЕ

      • Čovek rekao istinu, samo je ti be vidiš. A to je onda veliki problem. Nemačka je okupirana zemlja i danas. Već više od desetljeća najbolje nemačke firme sedišta sele u SAD, kao npr Mercedes. Samo se o tome ćute. Koji je razlog imala Nemačka da uvede sankcije Rusiji. Nijedan valjani, ali joj je tako naređeno. Jeftine energente više nemaju, već ih kupuju od SAD, koji iste kupuju od Rusije!!! Ko je tu onda pametan.

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  3. KO VODI EVROPU ??? DOBRO JE DA JOŠ UVEK POSTOJI😀 MOŽDA JE NAJ BOLJE DA OPET PITATE AMERIKU? ŠTA SAD!!! OSTANITE SLUGE DO KRAJA!!!

  4. Neka umre, samo da nam ti poživiš, jer, šta bi mi bez tebe, tako pametnog, ni to ne bi znali, da je Evropa na izdisaju!

  5. Sto pre to bolje. Evropska unija je vazalska organizacija à Makrona bi francusko sudstvo trebalo da izvede sa citavom vladom pred ” Cour de Justice ” ili sud pravde koji se primenjuje za poslanike, santore, vladu i predsednika, zbog izdaje sospstvenog stanovnistva.

  6. Dok ste rasturali Jugoslaviju mislili ste da ste mnogo moćni i da to vama neće da se desi. E pa Srbi su sada kupili kokice i gledaju predstavu…

  7. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here