Facebook

Autobus rovinjskog prevoznika “Črnja tours” u potpunosti je izgoreo u ponedeljak u 1 čas ujutro, dok se kretao između čvorova Forchajm-Nord i Forchajm-Vest na autoputu A8, prenosi nemački list “Neueste Nachrichten”.

Vozač autobusa je u vožnji primetio dim iz motora, stao, i tada su dva vozača i šest putnika uspeli da napuste autobus na vreme, objavila je nemačka policija u saopštenju za javnost. Niko nije povređen, a kao uzrok požara pretpostavlja se da je tehnički kvar. Autobus hrvatske putničke kompanije bio je na redovnom putovanju od Minhena do Karlsruea.

Prema policiji, šteta još ne može tačno da se utvrdi, ali će verovatno ona biti u rasponu od šest brojeva. Putnike i dva vozača zbrinula je služba hitne pomoći, pa su u ranim jutarnjim satima mogli da nastave put novim autobusom.

Vlasnik Igor Črnja potvrdio je za portal “24sata.hr” informaciju i dodao je da je autobus bio star samo tri godine, kao i da je požar buknuo u prostoru motora. U autobusu se tada nalazilo šestoro putnika koji su spaseni, a policija je reagovala u rekordnom roku.

Prema onome što mu je rekao vozač, kada su stali, pokušali su vatrogasnim aparatima da obuzdaju širenje plamena, ali sve je bilo uzalud. Policija ih je sve udaljila prema jednoj kući, a autobus je u potpunosti izgorio.

“Sva istraga sada je u rukama nemačke policije”, rekao je kratko Črnja.

Um 01:03 Uhr wurde von mehreren Personen über Notruf 112 ein brennender Reisebus auf der BAB 8 gemeldet. Bei…

Gepostet von Feuerwehr Pforzheim am Montag, 23. September 2019

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here