Odbojkašima Srbije još uvek se nisu slegli utisci posle velikog uspeha koji su ostvarili u Parizu i pobede u finalu protiv Slovenije 3:1.

 

Za najkorisnijeg igrača proglašen je Kraljevčanin Uroš Kovačević koji je priznao da mu ta nagrada godi.

– Godi MVP ali ne bih je nikad menjao za ovu medalju. Od kad sam počeo da treniram, san mi je da donesem zlato. Svaki igrač je presrećan što smo Srbiji doneli sreću – iskreno je rekao Kovačević.

Odigrali su devet mečeva i upisali isti toliki broj pobeda.

– Srbija je bila dominantna, igrala je besprekorno na ovom turniru. U meču protiv Ukrajine smo rizikovali da odu na 2:0, na kraju smo izjednačili, potom je došla Francuska i bitna pobeda. Jako sam ponosan što smo ovako dobro odigrali turnir.

Uspeo je da napravi i paralelu između ovog zlata i onog osvojenog 2011. godine.

– Bio sam i na prvenstvu 2011. imao sam 17-18 godina gde sam bio na klupi, drugačije je iskustvo, sad sam bio više na terenu ali euforija je ista. Biti prvak Evrope je velika stvar i jako teško.

Veliko slavlje je i u rodnom Kraljevu, posebno u Ribnici odakle su počeli i on i Srećko Lisinac.

– Sigurno su ljudi presrećni na mene i Lisinca, nisam išao u Kraljevo. Žrtvovao sam mnogo toga, išao korak po korak i evo me gde sam sad. Sjajan je osećaj izaći na balkon, bilo je dosta ljudi, ovo je san svakog sportiste.

Čestitka je stigla naravno i od starijeg brata Nikole.

– Čestitao mi je na Instagramu, on je u Saudijskoj Arabiji – nasmejano je za Vesti odgovorio MVP Evropskog prvenstva Uroš Kovačević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here