Tanjug/AP

U Hrvatskoj je završeno glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora, a Zoran Milanović je ostvario ubedljivu pobedu.

Na osnovu oko 87 odsto prebrojanih glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj, Zoran Milanović, kandidat SDP-a, osvojio je 852.241 glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović iz HDZ-a iza njega sa 755.568 glasova.

U procentima, Milanović ima 53,01 odsto, a dosadašnja predsednica Hrvatske 46,99 odsto glasova birača, podaci su Državne izborne komisije.

U izjavi za RTL, Milanović je rekao da je zadovoljan.

– Zadovoljan sam, pobeda je tesna, ali čista. Večeras ću otići u Tvornicu (štab HDZ-a), štedeti malo glas, biti kratko sa prijateljima i onda ću otići na spavanje – rekao je on kratko.

U izbornom štabu Milanovića vlada oduševljenje i slavljenička atmosfera.

“Ovo je veličanstvena pobeda. Velika razlika. Hrvatska će nakon dugo vremena ići u dobrom smeru. Bila je dobra kampanja. Milanović je bio fenomenalan. Deklasirao ju je”, prve su rekacije iz redova SDP-a.

Portparol štaba Nikola Jelić zahvalio je biračima koji su glasali za Milanovića. Dodao je da će se sa slavljem pričekati, te da veruju da će Milanovićeva pobeda ostati neupitna.

Nekoliko minuta posle objavljivanja anketa, Milanović se oglasio na svom profilu na Fejsbuku i zahvalio biračima na podršci.

U štabu aktuelne predsednice Kolinde Grabar Kitarović zavladao je potpuni muk, prenose lokalni mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here