Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da u meču 19. kola ABA lige sa ekipom Budućnosti oba tima imaju isti cilj i da će u velikoj meri taj susret odrediti put koji će crno-beli morati da pređu da bi došli do tog cilja – osvajanja ABA lige.

Crno-beli od 18 sati dočekuju Budućnost u Štark areni, a dva tima trenutno imaju isti učinak od po 14 pobeda i četiri poraza.

– I Budućnost i mi želimo da stignemo do istog cilja. Utakmica će u velikoj meri odrediti put koji ćemo morati da pređemo, da bismo do tog cilja došli. Budućnost ima sjajne igrače, sklopljene u tim koji je projektovan da napadne titulu.

– Prema tome, očekuje nas još jedna veoma teška utakmica u kojoj moramo biti još bolji i još mudriji nego što smo bili u svim utakmicama koje smo do sada odigrali – rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, Budućnost je u Podgorici pobedila sa 65:60, a kapiten i rekorder po broju odigranih mečeva u crno-belom dresu Novica Veličković istakao je važnost utakmice.

– Još u Bolonji, odmah nakon utakmice smo sve misli okrenuli ka ovoj utakmici koja nam je mnogo važna. Voleo bih da Arena bude puna i da zajedno sa našim navijačima stignemo do pobede. Oni su iskusan protivnik, imaju dobar tim, ali na nama je da verujemo u sopstvene mogućnosti i da iskoristimo segmente u kojima možemo da ostvarimo prednost – rekao je Veličković.

Zanimljivo, na ovom susretu crno-beli će pokušati da sruše rekord po broju gledalaca u ABA ligi koji je trenutno u vlasništvu Cibone. Naime, 2010. godine u zagrebačkoj dvorani okupilo 16.200 gledalaca gledalo je finalni duel regionalnog takmičenja kada je Dušan Kecman trojkom 0,7 sekundi pre kraja doneo prsten klubu iz Humske 1.

Prema dostupnim informacijama, “nivo 200” koji broji oko 9.000 ljudi je rasprodat, a navijači na raspolaganju imaju još oko 3.000 karata za “nivo 400”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here