Ukinut pritvor vehabijama iz Maoče

0

 

Policijska kontrola na ulazu u selo Gornja Maoča

 

 

Pritvor je ukinut Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Edisu Bosniću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću i Mersedu Čekiću, potvrđeno je Srni u tom sudu.

 

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić rekla je Srni da je ukinut pritvor licima uhapšenim u Gornjoj Maoči i izrečene mere zabrane na predlog Tužilaštva BiH.

 

Mere uključuju zabranu napuštanja mesta boravka, kontaktiranje sa ostalim osumnjičenima ili razgovor o predmetu bilo sa kim izuzev sa advokatima, međusobnu komunikaciju, kao i zabranu prisustvovanja javnim okupljanjima.

Ona je napomenula da se istraga u ovom predmetu nastavlja i da će u slučaju kršenja mera zabrane osumnjičenima iz Gornje Maoče ponovo biti određen pritvor.

 

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. februara, u kojoj su učestvovali pripadnici specijalne policije iz cele BiH, uhapšeno je sedam lica i jedan strani državljanin, koji je u međuvremenu isporučen Hrvatskoj.

Uhapšeni se terete za krivično delo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim delima napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne celovitosti, izazivanje rasne i verske mržnje, razdora i netrepeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije u Gornjoj Maoči pronađeno je vatreno oružje, eksplozivne materije, hladno oružje i sredstva veze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here