SL: Srbija ubedljiva protiv Rumunije

0

Rumuni su imali aktivan rezultat samo u prvih nekoliko minuta, kada je bilo 1:1. Posle toga, Srbija je serijom 4:0 završila prvu četvrtinu. U nastavku meča aktraktivnom i efikasnom igrom Srbija je potvrdila plasman na završni turnir Svetske lige, koji je na programu od 12. do 18. jula u niškom bazenu "Čair". "Orlovima" je ovo peta pobeda u grupi C Svetske lige.

 

Najefikasniji u trijumfu nad Rumunima bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, dok su Duško Pijetlović, Filip Filipović i Stefan Mitrović po tri puta bili strelci. Kapiten Vanja Udovičić postigao je dva, a Slobodan Nikić, Slavko Gak i Milan Aleksić po jedan gol. Strelci za Rumuniju bili su Radu dva puta, Fušila, Kadar i Georgesku po jednom.

 

Utakmica Srbija – Rumunija odigrana je u okviru "Dana vaterpola" u Srbiji, tako da je ovaj meč na bazenu "Banjica" protekao u nizu svečanosti. Između ostalih, kapiten Vanja Udovičić dobio je nagradu za 200 utakmica u nacionalnom timu, dok je igrač Vojvodine i potencijalni reprezentativac Boris Vapenski nagrađen kao najbolji mladi igrač Srbije.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here