BBC: MSP nema rok za donošenje odluke o Kosovu

0

Izvor Bi-Bi-Sija u MSP nije, međutim, precizirao kada bi taj sud mogao da iznese mišljenje o Kosovu.

Beogradski list "Politika" je proteklih dana objavio, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore u Briselu, da bi MSP mogao odložiti iznošenje mišljenja o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova za kraj jeseni.

Ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni, kako je preneo prištinski list "Zeri", smatra da neće biti odstupanja od ranije pominjanog neformalnog roka, odnosno da će se sud izjasniti najkasnije do jula.

Neimanovani zvaničnik MSP je izjavio za Bi-Bi-Si da nije postojao nikakav određeni zakonski rok za donošenje odluke o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova, i da će sudije same doneti odluku o roku kada budu završili proces ocenjivanja dokaza koje su im dve strane dostavile.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u nedelju da "ima nekih najava o odlaganju" donošenja odluke MSP i da to "nije dobra vest".

"Nama odgovara da to bude što pre. Što je veći prostor koji se ostavlja za saopštavanje presude, to je veći prostor za vršenje pritiska na sud. Nadajmo se da će sud što pre dati svoju presudu", rekao je Jeremić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here