Dan žalosti u Rusiji

0

 

Stotine Moskovljana od ranog jutra sa cvećem dolaze do mesta eksplozija na stanicama podzemne železnice "Lubjanka“ i "Park kulture“, a državne zastave su spuštene na pola koplja, navodi Itar-Tass. Sednica moskovske vlade počela je minutom ćutanja.

 

Ruskom narodu, rodbini i prijateljima žrtava i ruskom rukovodstvu i danas stižu telegrami saučešća. Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev istakao je da njegova zemlja najoštrije osuđuje terorizam u svim njegovim oblicima i u punoj meri podržava Rusiju.

 

Predsednik Palestinske uprave Mahmud Abas, takođe, u pismu ruskom predsedniku i premijeru, Dmitriju Medvedevu i Vladimiru Putinu, "oštro osuđuje slične nečovečne akcije, čiji su cilj nevini ljudi“.

 

Terorističke akte u metrou osudila je u saopštenju i venecuelanska vlada, a predsednik Venecuele Ugo Čaves izrazio je saučešće rodbini poginulih i ranjenih i nazvao jučerašnje eskplozije u Moskvi "varvarskom akcijom“.

 

Prema poslednjim podacima, pošto je jedna žena preminula u bolnici, broj žrtava povećan je na 39, a Ministarstvo za vanredne situacije i civilnu odbranu saopštilo je da se u moskovskim bolnicama na zbrinjavanju nalaze još 73 osobe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here