Srcem za Srbiju

0

Domaćini i gosti: Članovi Izvora i "Abraševića"
 

– Akcija SKD Izvor – Srcem za srce Srbije održava se petu godinu zaredom, namenjena je srpskoj deci iz kosovskih enklava, do sada je prikupljeno 50.000 evra. Uvek je svaki

"Vojvođanke" iz Izvora

novčić, bez posrednika, predat kome je namenjen, deci u ruke. Ovaj put mislimo i na poplavljene – govori predsednik Izvora Dragan Jakovljević.

 

Izvor ima svoj način prikupljanja pomoći.
– Putem negovanja tradicije i kulture, važno je da nam se srce ne opusti i ne prepustimo zaboravu – naglašava Jakovljević.
 

U goste je došao KUD "Abrašević" iz Kraljeva, odseli u domovima zemljaka, obišli Pariz, a i te kako se potrudili da na koncertu u velikoj opštinskoj sali Bondija oduševe sve prisutne, za koje je obavezna ulaznica bila donatorskih 15 evra.

– Pomažemo poplavljenima u Srbiji i Bosni, zato je ovo značajniji i draži koncert od svih drugih – procenjuju Zoran Popović iz Doboja i Nenad Aksentijević iz Stalaća.
Veliki trud uložili su umetnički direktor SKD-a Izvor Stojan Vučinić i sekretar Dalibor Ignjatović, pa govore:

 

Dobrodošlica: Prota Nikola i Romeo Milošević
 

– Pored pesme i igre, učimo decu da prepoznaju nesreću, osete njenu tegobu i težinu i da znaju da pomognu.

Njihove "pčelice" su Andrea (9) i Marko (6) Lazarević, poreklom sa Kosova, iz Kline, čiji roditelji Snežana i Miloš otkrivaju da su im se "na vrh glave popeli" ceo dan požurujući da idu na koncert da pomažu.

 

Sve je super

– Sve je super! Koncert, društvo, ljubaznost porodica u kojima smo odseli, druželjubivost Francuza, grad Pariz, a najlepše je što smo pomogli našima – tako ističe svako od 35 gostiju iz Kraljeva.

Dobrodošlicu učesnicima (Izvor, "Abrašević", Biseri, Mladost, Prijateljstvo, "Sv. Nikola") i okupljenim uputili su prota Nikola i čelnik dijasporaca Romeo Milošević, ističući da
"nije vreme za pesmu i igru, ali jeste za humanitarni rad, akcija je plemenita, pomažemo".

Raznobojna svetla dala su znak za početak, nizale su se igre. Novac je skupljen. U nastavku su nastupili grupa Trokadero i pevač Milanče Radosavljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here