Osmoro uhapšeno zbog krijumčarenja ljudi iz Srbije u EU

0

Foto: Ilustracija

Među uhapšenima u akciji "Pašage" su i dvojica hrvatskih graničnih policajaca s međunarodnog prelaza između Srbije i Hrvatske, Bajakovo, a za još pet osoba se traga zbog umešanosti u istu akciju.

Kao ruta krijumčarenja utvrđena je takozvana "zelena granica" uz granični prelaz Bajakovo. Ilegalci su u najmanje 12 navrata prevoženi raznim prevoznim sredstvima, uz pomoć vodiča, do Istre, odakle su preko "zelene granice" uz Sloveniju prebacivani u tu državu do zemalja zapadne Evrope.

 

Policija je u saopštenju precizirala da su osumnjičeni naplaćivali najmanje 3.400 evra po krijumčarenoj osobi, čime su nezakonito stekli najmanje 214.000 evra.
Protiv ukupno 13 osumnjičenih državljana Hrvatske i Srbije podneta je prijava Kancelariji za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Dvojica graničnih policajaca su, sumnja se, za novčanu naknadu, stranim državljanima, omogućili ulazak i boravak u Hrvatskoj, iako su znali da oni ne ispunjavaju uslove za to. Za to su navodno dobijali po 200 evra po osobi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here