Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Zoran Bahtijarević, doktor fudbalske reprezentacije Hrvatske, govorio je kakav će sport biti nakon pandemije koronavirusa.

On je kazao da će postojati pravilo koje će svi profesionalni sportisti morati da poštuju.

Neizbežno je bilo pitanje i šta misli o sumnjičavosti Novaka Đokovića, ali i “teorijama zavere” hrvatskog fudbalera Dejana Lovrena.

– Ne želim govoriti o njihovim motivima. Postoje roditelji koji odbijaju vakcinu, ali lično smatram da je uz antifašizam, vakcina najveća tekovina 20. veka. U određenim županijama u kojima vakcinacija t nije visoka nama su se vratile male boginje. Deca umiru od bolesti koju smo decenijama smatrali iskorenjenom. Potrebno je razgovarati o ovom problemu i u sportu. To je političko, zdravstveno i filozofsko pitanje – rekao je Bahtijarević za Index.

On je obaveznu vakcinaciju uporedio sa doping testovima.

– Slično je i sa antidoping testovima, postoje sportisti koji se tome protive, ali oni se ne mogu takmičiti u profesionalnom sportu. Onaj ko se ne želi vakcinisati u budućnosti se neće moći baviti profesionalnim sportom, to je moj lični stav i uverenje. Moramo čuvati zdravlje sportista, to je preduslov za takmičenje – dodao je on.

6 COMMENTS

  1. Kakav pacijent od lekara i zamena teza,pa ko govori o malim boginjama kod dece itd,govori se o virusu gripa,doće sledeći grip a vakcina neće biti napravljena ni za ovaj,kakvo političko filozofsko lupetanje

  2. Ovaj doktor je pokazatelj današnje medicine koju vode budale (potrudio sam de da budem fin). Mislim da bi bio RED da doktori dobiju besplatan pregled kod psihijatra jednom u godini.

  3. Ova pandemija je dobro planirana.Farmaceutska mafija i lobiji igraju igru.No , interesuje me da li ce Zoran vakcinisati svoju decu ili unuke , kada na kutijicama od vakcina piše; nikakva odgovornost farmaceutskih kompanija i vlada zemalja gdje se vakcina prima.Sve je na vašu odgovornost.

  4. Koje vakcine bre?, pricamo o vakcini kao da vec postoji a taj lekar najverovatnije nije Novakovu izjavu ni procitao.

  5. Ovakvom stručnjaku mora se verovati, ipak je on doktor fudbalske reprezentacije, a zna se koliki su oni stručnjaci za zaraze i kakav ugled uživaju u struci!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here