commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Predsednik Albanskog nacionalnog saveta u Preševu Ragmi Mustafa objavio je na svom Fejsbuku stav o eventualnom sporazumu Beograda i Prištine.

On smatra da u sklopu eventualnog sporazuma između Beograda i Prištine treba razgovarati i o opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac.

Mustafa je u objavi na Fejsbuk nalogu napisao da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba da se razgovara samo o granicama Kosova, već i o granicama Srbije, prenosi Kosovo onlajn.

–  Dodate su glasine da u dijalogu između Kosova i Srbije ne sme da se raspravlja o problemima izvan trenutnih granica Republike Kosovo. Ovaj pristup, koji ima za cilj da ”interveniše” samo u pitanjima koja se tiču Kosova, isključuje mogućnost ”uplitanja” u pitanja koja se odnose na Srbiju, a samim tim i na Preševsku dolinu – naveo je on.

Prema njegovim rečima, ako bi se o pitanju granica razgovaralo u dijalogu, tada bi i “Kosovo i Srbija trebalo da budu jednako tretirani”.

6 COMMENTS

  1. Мустафа је у праву. И Прешево и Бујановац и Медвеђа да нестану са српске карте о преселе се преко Проклетија као и Косово.

  2. hade ber izostavio si BEOGRAD ovaj grad zaista pripada albaniji ajde ukljuci beograd kupi cu ti sladoled

  3. Да нисте још нешто заборавили кад се понашате већ као да сте на пијаци?

  4. Ja da nepoštujem Zemlju u kojoj zivim ja bi otišo Kući odma natrag tako da i vama to preporucujem. A ako zelite da znate gde je to pogledajte iztoriju vidite Svetsku Mapu iz 814 (Europe, at the death of, Charles the Great) i tu ce te da vidite da cak i Albanija je bila srpska (Servia takozvana tada) a vi kao Narod mozete ici u Albaniju ako vam neodgovara. Respektirajte našu Srbiju! Pozzz

  5. Nije fer da oni uzmu nasu zemlju Kosovo, i posle toga traze nazu zemlju, da bi nam vratili zemlju koju su nam uzeli. Gde je tu logika?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here