Kosovo online
Avdulah Hoti

Hoti je otkazao put u Vašington i učešće na sastanku 27. juna u Beloj kući na kojem je trebalo da bude nastavljen dijalog sa predstavnicima Srbije.

Hoti je na Tviteru napisao da je, zbog situacije nastale zbog optužnice Specijalnog tužilaštva protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija, obavestio specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela da ne može da prisustvuje sastanku 27. juna.

“Zbog novih dešavanja u Prištini zbog optužnice koju je podnelo Specijalno tužilaštvo, moram se vratiti u svoju zemlju da se bavim tom situacijom. Obavestio sam ambasadora Grenela da ne mogu da prisustvujem sastanku 27. juna u Beloj kući”, objavio je kosovski premijer na svom Tviter nalogu.

Sastanak u Beloj kući u Vašingtonu organizovao je spacijalni izaslanik američkog predsednika za pitanje dijaloga Beograda i Prištine Ričard Grenel.

Na taj sastanak bili su pozvani Tači i Hoti. Protiv Tačija juče je obelodanjen predlog optužnice zbog zločina koje je počinio tokom sukoba na KiM, kao lider OVK.

7 COMMENTS

  1. Отказују пут у Вашингтон??? Једини спас им је да закажу пут за Тирану. Без повратне карте.

  2. Steze se obruc ovim zlikovcima! Hteli ste drzavu preko srpske krvi. Zapamtite! Srbin ne zaboravlja nista! A Vucic nek se stidi sto se sastajso i rukovao sa krvnicima i ponizio srpske zrtve!!!

  3. Sad ne razumem ovde albanske igre? Ili su u dogovoru tajnom albanci sa SAD ili im je došla naredba iz Tirane?
    Zamislite da naša delegacija ovako neozbiljno urede pred sam dolazak u Vašington šta bi nam uradila Amerika Grenel ili Tramp? A, albancima je sve dozvoljeno samo zbog one Klintonove statute u Prištini. Ako dođe BRE uzeće vam sve i dolazi vam krei carstva i vama i SAD i Klintonovoj Bisti u to budite sigurni.

  4. Hašim Tači je otkazao put za Vašington zbog optužnice. Hoti otkazao put u Vašington samo on, Genel i Tramp zbog čega. EU se pravi Luda. Hvataju ribe u mutnoj vodi. Dokle da nas lažu i da nas omalovažavaju ostaje da se stvarno moramo okrenuti i dobrom politikom povesti diplomatiju. Vratimo UN i Rezoluciju 1244 pa kome milo ili krivo.

  5. Čitam u jednom časopisu da je Grenel otkazao posetu i Predsedniku Vučiću. Navodno za drugi put. Znači toliko imaju Ameri poštovanja prema našim Predsedniku Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here