Foto dana u zemlji svetskog prvaka: Venger vs Zidan

0
Twitter
Venger posvećeno na sredini terena odneo loptu ispred Zidana

U Bordou odigrana dobrotvorna utakmica u korist udruženja “Osmeh, nada za život” na čijem je čelu Paskal Olmeta, golman Marseja i u finalu Kupa šampiona s Crvenom zvezdom u Bariju 1991.

Zinedin Zidan (46), jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ponovo je gazio travu igrališta na stadionu “Šaban-Delma” u Bordou na kojem se dokazivao igrajući u francuskom prvoligašu iz istoimenog grada od 1992. do 1996, pre prelaska u Juventus. Humanitarni meč bio je osmišljen kao duel između igrača koji su 1998. na domaćem tlu uzeli titulu svetskog prvaka, koja je ponovo u francuskim rukama, i ragbista, svetskih vicešampiona iz 1999. u Velsu (fudbalski tim iz Bordoa od 2015. igra na novom objektu, ali je gradska ragbi ekipa na “Delmi”).

U timu sa Zidanom bili su i Didije Dešan, Kristijan Karembe, Loran Blan, Biskent Lizarazu, golman Fabjen Bartez, koji je i gol postigao…Ragbisti su se pojačali nekadašnjim francuskim napadačkim asom Žan-Pjer Papenom, Olmetinim saigračem iz Barija, i trenerskom zvezdom Arsenom Vengerom, 69-godišnjakom, koji, dok se i dalje odmara od posla posle višesezonske karijere u Arsenalu, pokazuje da još uvek dobro vlada loptom kao u danima kad je sa Strazburom bio nacionalni prvak 1979.

Nekad svetski prvaci, a danas treneri: Zidan (Real) i Dešan (Francuska)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here