ATAImages
Dragana Mirković

Pre nešto više od pola veka, 18. januara 1968. godine u selu Kasidol, nadomak Požarevca rođena je Dragana Mirković, jedna od najvećih balkanskih zvezda. Odrasla je u šestočlanoj porodici, sa majkom, ocem, sestrom Dušicom i bakom i dekom.

Kada je Dragana imala samo godinu dana, doktori su ustanovili da su joj kukovi iščašeni i predviđali su da će imati jednu kraću nogu kad odraste. Zbog toga je sve do druge godine mala Dragana bila po bolnicama, na operacijama i u gipsu.

– Roditelji su mi bili očajni, majka je mnogo plakala. Bila je tragedija imati žensko dete koje neće moći lepo da hoda. Naš stari kum joj je rekao: ‘Nemoj da plačeš, to dete će biti nešto posebno’. Do druge godine bila sam po bolnicama, dugo u gipsu, na terapijama, odvojena od majke jer joj nisu dozvoljavali da bude sa mnom. To je veliki greh prema deci što nisu s majkom dok leže u bolnici bespomoćna. Za mene je to bila strašna trauma, dugo sam se plašila bolnice, imala sam noćne more. Košmarni snovi potrajali su do tinejdžerskih dana -ispričala je Dragana jednom prilikom.

Još kao mala shvatila je da je muzika njena ljubav, a najviše je volela da sluša muziku koju je izvodio njen deda Dragutin na harmonici. Ubrzo se pročulo da u Kasidolu postoji “čudo od deteta” i producenti su došli u njen dom da joj predlože da snimi ploču, sa čim se njen otac nije slagao.

Prvu pesmu, “Imam dečka nemirnog”, snimila je 1984. godine, sa samo 16 godina, a album koji je nosio isto ime prodat je u više od 160.000 primeraka. Posle ovoga, njena karijera je krenula uzlaznom putanjom i hitovi su se samo nizali.

Dragana ipak nije želela da odustane od školovanja, pa je tako vanredno završila srednju trgovačku školu. Član “Južnog vetra” postala je 1986. godine i sa ovim muzičkim sastavom je pevala na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Miletom Kitićem i Kemalom Malovčićem.

Četiri godine kasnije, tačnije 1990. napušta “Južni vetar”, počinje solo karijeru i postaje jedna od najtraženijih pevačica na našim prostorima.

Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirkovic za “Pevačicu decenije”, a u životu je osvojila oko četrdesetak nagrada za pevačicu godine, najprodavaniju ploču, hitove. Osim u pevanju, Mirkovićeva se okušala i u glumi, pa je glumila u filmu “Slatko od snova” iz 1994, koji govori o devojci koja radi u restroranu brze hrane, a sanja o velikoj slavi.

Biznismena Tonija Bijelića, čoveka svog života, Dragana je upoznala u Beču 1998. godine. Spojio ih je organizator njenog tamošnjeg koncerta. Na prvi pogled zaljubili su se jedno u drugo i godinu i po dana su održavali platonsku ljubav, dok Dragana nije prelomila, spakovala se i došla kod Tonija u Beč.

Nakon što su kratko živeli zajedno, Toni je odlučio da zaprosi Draganu, a to je uradio ni manje ni više nego u kolima. Dok su na semaforu čekali da se upali zeleno sveto, on je izvadio prsten i pevačica je odmah rekla “da”.

Posle mesec dana, 28. septembra 1999. godine, Mirkovićeva se udala za ljubav svog života, a pre njega je bila sa tri muškarca, ali ni sa jednim od njih nije planirala brak. Sa Tonijem je dobila dvoje dece, Marka i Manuelu, koje su vaspitali kao da nisu deca poznate majke. Oni žive u bogatstvu i izobilju, a poseduju čak i pravi dvorac u Beču.

Njihovu bračnu sreću narušili su 2017. godine Tonijevi zdravtsveni problemi. Naime, Bijelić je u jednoj godini imao operaciju mozga i upalu pluća, ali je sve to uspešno prebrodio. Dragana i Toni danas žive mirnim životom i važe za jedan od najskladnijih parova na estradi, a ovog meseca će proslaviti 21. godišnjicu braka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here