Branilac titule vodi u seriji sa 2-1, posle pobede pred svojim navijačima u nedelju. Ekipa trenera Milana Tomića ima prvu “meč loptu”, dok se puleni Andree Trinkijerija nadaju da će produžiti seriju i izboriti majstoricu.

Igrači i treneri su umorni od sezone koja je počela još u septembru. Vremenske prilike i uslovi u dvorani “Aleksandar Nikolić” ne idu na ruku ni njima ni navijačima, a i “karte” za evropska takmičenja podeljene su još u martu i aprilu (ne računajući trku za specijalnom pozivnicom Evrolige)…

Sve to ne sprečava ekipe Crvene zvezde i Partizana da “bace srce na teren” u finalnoj plej-of seriji domaće Superlige.

Biti prvak države je velika stvar, čak i kada to takmičenje nije kvalifikaciono za Evroligu, a još kada je protivnik “večiti” rival…

Da je i jednima i drugima itekako stalo do trijumfa, pokazuje to što su sve tri dosadašnje utakmice finala bile neizvesne do poslednjeg minuta, pa i sekunda.

Dva puta je junak bio Dejan Davidovac, jednom Rade Zagorac, a u grupi onih koji su svojim uspešnim potezima krojili rezultat finala su i Bili Beron, Ognjen Dobrić, Markus Pejdž…

Crno-beli će probati da izbore “majstoricu”, koja bi se igrala u četvrtak, a crveno-beli da dobiju finale sa ukupnih 3:1 i proslave petu uzastopnu titulu.

Italijanski stručnjak je u najavi meča rekao da će protivnik biti rasterećeniji.

– Znamo da će biti još teže, znamo da ćemo greške morati da smanjimo na minimum, znamo da ćemo morati da odigramo skoro savršenu utakmicu. Za to je prvenstveno neophodno da apsolutno svih 40 minuta budemo maksimalno koncentrisani na cilj, da nam fokus ni na sekund ne skrene sa zadataka. Od velike pomoći biće nam i podrška navijača, ovog puta svi kao jedan moramo da budemo ujedinjeni kako bismo izborili majstoricu. Igrači koje treniram imaju kvalitet, snagu, želju da pokažu da su bolji od rivala. I što je najvažnije, za Partizan i Grobare, njih veže ljubav, a ljubav kao što znate često čini čuda – rekao je Trinkijeri.

Njegov kolega Tomić je istakao da su utakmice finalne serije teške i da odlučuju jedna ili dve lopte.

– Voleo bih da mogu da vam kažem šta će i kako biti. Znam da moramo da se pripremimo i odigramo dobru utakmicu jer imamo meč-loptu da osvojimo prvenstvo – istakao je Tomić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here