Vučić u Banjaluci: Srbija ne razmišlja o ratovima (FOTO,VIDEO)

0
Tanjug
Aleksandar Vučić i Željka Cvijanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas predvodi delegaciju Srbije u poseti Banjaluci, sastao se sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

– Srbija želi partnerske, prijateljske i najbolje odnose sa Bošnjacima i Hrvatima, i u Srbiji niko ne razmišlja o sukobima i ratovima – poručio je Vučić posle sastanka i dodao da sve izjave u BiH koje idu u smeru sukoba smatra neodgovornim.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Bakira Izetbegovića da ne može da kaže da rata neće biti i da bi pre umro nego što bi dozvolio da “genocidaši” zavladaju delom BiH.

Vučića je na aerodromu “Banjaluka” u Mahovljanima dočekao predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

U delegaciji Srbije su i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Premijerka Brnabić sastaje sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, a Dačić predsednik sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem.

Nakon toga, predviđen je sastanak Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske na kojem će biti analizirano ostvarenje dosadašnjih zajedničkih projekata i razmotreni planovi budućih projekata Srpske i Srbije, koji će biti realizovani kroz ovaj sporazum.

Dodik je u sredu rekao da će na sastanku Saveta, između ostalog, biti reči o izgradnji hidroelektrane “Buk Bijela”, autoputu od Račce do Bijeljine i aerodromu u Trebinju.

U Banjaluci se danas obeležava Dan grada, a tim povodom na Svečanoj akademiji u Banskom dvoru predsedniku Vučiću biće uručen ključ Grada Banjaluke sa Poveljom počasnog građanina, koje mu je dodelila Skupština grada Banjaluke.

Dan Banjaluke obležava se na dan kada je 22. aprila 1945. godine taj grad oslobođen od fašizma u Drugom svetskom ratu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here