pixabay.com

Kosa vam se brzo masti? Bez brige, imamo rešenje!Ukoliko imate masnu kosu, jedno je sigurno: svaki dan vam zaopčinje s određenom dozom stresa.

Bilo da morate da perete kosu svakog jutra pred odlazak na posao ili vam je potrebno dosta vremena da prikrijete slepljeni koren kose, postoje jednostavna, a brza rešenja koja će vam zasigurno olakšati život. U nastavku vam dajemo neke ideje kako da prikrijete masnu kosu a da izgledate zanosno i to za tili čas!

Trikovi za masnu kosu:

Šnalice za kosu

Sakrijte masnu kosu trendi šnalicama, bilo da vam je razdeljak na sredini ili sa strane. Ovako ćete dobiti instant “zalizani” izgled koji je trenutno i te kako u modi!

Svilena marama

Investirajte u bandanu ili svileni šal kako biste sakrili mastan koren kose.

Punđa

Punđa je idealno rešenje za instant frizuru kada vam je kosa masna. Možete izabrati visoku ili nisku ili pak samo gornji deo kose zavežite u punđu.

Talasi u kosi

Talasasta kosa ne deluje masno, pa je uvijte i nanesite malo laka za kosu. Dobićete “neuredan”, a privlačan izgled očas posla!

Promenite razdeljak

Kada kosu stalno češljamo na isti način, ona tako postaje beživotna. Jednostavan trik jeste da promenite razdeljak. Kosa će “živnuti” i neće delovati prljavo.

Pletenice

Pletenice su takođe odlično rešenje za masnu kosu. Pored toga što ćete ih lakše isplesti, jer kosa nije naelektrisana, izgledaćete skockano.

Šeširi i kape

Razmislite o tome da počnete da nosite šešir ili kapu. Na ovaj način sakrićete masnu kosu a izgledaćete kao trendseseterka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here