EPA/Koča Sulejmanović
Bakir Izebegović

Predsednik SDA Bakir Izetbegović veruje da ima rešenje za političku i institucionalnu krizu u BiH tako što bi prvo u institucijama BiH trebalo usvojiti izmenjeni krivični zakon o kažnjavanju negiranja genocida, koje je krajem jula nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, a onda podeti amandmane kojima bi bili zadovoljni Srbi u BiH.

Izetbegović kaže da je lično zainteresovan da se amandmanima predloži izmena izmenjenog zakona, koje bi se odnosile na logor u Jasenovcu.

– Usvoje se amandmani za koje je zainteresovana srpska strana, a koji se odnose na Jasenovac. To ćemo podržati, a ja posebno, jer čovek po kojem se ja zovem je ubijen u Jasenovcu. Ubijena su mi obojica dajdža (ujaka) – naveo je Izetbegović.

Smatra da se na taj način može rešiti ovo pitanje.

– Ako želimo da rešavamo stvari, evo jednostavnog izlaza. Mi moramo usvojiti zakon da bismo ga mogli menjati, dodati amandmane. To je jedini put i to se može uraditi sutra – zaključio je predsednik SDA.

Istakao je i zaključke donesene na sednici Predsedništva ove stranke, a među kojima je i onaj kojim traže reakciju visokog predstavnika Kristijana Šmita na, kako je navedeno, secesionističku politiku.

SDA, naime, smatra da Šmitovo ćutanje ohrabruje secesionizam.

2 COMMENTS

  1. Шта све овоме неће пасти на памет. Сетио се да је Јасеновац био геноцидан, или шта је он смислио а да не увреди своју браћу (Бог те пита по чему) у Хрватској? Није дао конкретну дефиницију свега што се десило у Јасеновцу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here