Ruska teniserka, petostruka grend slem šampionka, posle Vimbldona trenirala u centru Rikarda Pjatija (60), italijanskog stručnjaka, a postigli su dogovor da on s njom bude i na Flašing Medouzu.

Marija Šarapova (32), vršnjakinja našeg asa Novaka Đokovića, vodećeg tenisera sveta, bila je svojevremeno na prvom mestu među teniserkama, a sada je 82. Volja za zapaženim rezultatima je ne napušta, iako je već dve godine bez trofeja, a poslednju grend slem titulu je uzela na Rolan Garosu 2014.

Na Vimbldonu je bila primorana da preda meč prvog kola Francuskinji Polini Parmantje, a na početku velikog turnita u Torontu, kanadskom “blizancu” ove godine turniru iz masters serije za muškarce u Montrealu, izgubila je od Estonke Anet Kontavejt s 4:6, 6:3, 6:4. Meč je trajao 2:40 časa, što Šarapovu, uprkos porazu, ohrabruje za dolazeće izazove u Sinsinatiju i na Ju-Es openu (26. avgust – 8. septembar).

Ta američkom turniru za grend slem s njom će biti Pjati, istovremeno trener i hrvatskog igrača Borne Ćorića, koji je s Đokovićem sarađivao kad je našem asu bilo 17-18 godina.

Italijanski trener smatra, možda i kurtoazno, da je Šarapova i dalje kadra za najvrednije titule (na Ju-Es openu trijumfovala 2006), a Ruskinja obrazlaže da joj je sada najbitnije da stekne samopouzdanje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here