EPA/Yoan Valat
Kolinda Grabar Kitarović

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović daje antisrpske izjave i “udvara” se hrvatskim desničarima, nastojeći da dobije njihove glasove na predsedničkim izborima, prenosi hrvatski portal “Indeks”.

U tekstu se podseća na intervjue Kitarovićeve za HRT i proustaški “Hrvatski tjednik”, kao i druge istupe u kojima nije želela da osudi nasilje nad Srbima, a nastojala je da se “opere” zbog svojevremenog priznanja da je “Za dom spremni!”, ipak, ustaški pozdrav.

Dok među zapadnim liderima nastoji da dokaže da su Hrvati bili najveći antifašisti u Drugom svetskom ratu, Kitarovićeva žali što je ustaški poglavnik Ante Pavelić učinio neke “pogrešne poteze”.

“Svi smo mi ljudi, niko od nas ne može prvi baciti kamen, ali Ante Pavelić učinio je neke fatalne greške. Možemo danas raspravljati o tome zašto je to učinio, da li je morao ili nije, ali to neće promeniti činjenicu da jeste, ni osećanja ljudi koji su se osetili prevarenim i izdanim”, rekla je Kitarovićeva.

U tekstu se navodi da se Kitarovićeva hvalila da nikada nije zvanično išla u Jasenovac, već da je mesto na kojem je bio konclogor posjećivala privatno, što, navodi portal, nije istina jer je sa predsednikom Izraela bila u Jasenovcu tokom zvaničnog dela posete.

Kitarovićeva je opet izrazila sumnju u vezi sa zločinima u Jasenovcu i zatražila da se “sprovede kompletna forenzička analiza”, uz tvrdnju da će se “tek tada pouzdanije moći utvrditi šta je sa žrtvama”.

Ona je tako dala podršku najvećim filoustaškim lažima i negiranju zločinačkog karaktera ovog logora i ponovo izjavila da je pod ustaškim pozdravom “Za dom spremni!”, kako je precizirala, “odbranjena Hrvatska”, prenosi “Indeks”.

Istovremeno, Kitarovićeva se u Varšavi hvalila učestvovanjem Hrvata u antifašističkoj borbi. Ona se tamo pozvala na partizane i Josipa Broza Tita (čiju je bistu odmah izbacila iz predsedničke rezidencije čim je u nju stupila).

Portal navodi da se zbog svega toga postavlja pitanje – koja je Kolinda Grabar Kitarović prava? Ona koja ustašuje ili antifašistička Kolinda.

2 COMMENTS

  1. koje glupo pitanje, pa prava je bas ovakva kakvom je opisujete, prevrtljiva, lazna, cinicna ali ne zaboravite da je ona prosla Nato obuku, dresirana je da cilj ne bira sredstvo, i da se uvek bori do zadnje kapi, ali tudje krvi!
    Lansira pricu o velikosrpskoj agresiji, a proterali oko 250.000 civila rodjenih u Hrvatskoj, ti ljudi, civili nisu dosli iz Srbije da okupiraju nego su ziveli na svojim ognjistima bar po dve generacije u nazad!? Genocid iz 2. rata po receptu trecinu pokrstiti, trecinu proterati, i trecinu ubiti, dovrsili u 21. veku progonom preostale trecine, a sad je cilj Plenkovica i bande da se manjine osecaju dobro, onolino bolje koliko ih je manje, naravno, podrskom Nato hrvati i siptari dobijaju etnicki ciste drzave kao nagradu za zlodela prema srbima koji ne prihvataju Nato direktive. Prica je previse ogoljena i kad plavusica koketirala sa povampirenim ustasama i slicnim svetom, kao sto i poljaci amnestiraju nemce za pogrom u 2. ratu i traze krivce u rusima??? Zlo je ljudima prijemcivo, nista novo a posebno za tradicionalne zlocince nad civilima!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here