Čelnici Evrolige su objavili informaciju da prvak ABA lige neće imati učesnika, međutim oglasili su se i iz ovog regionalnog košarkaškog takmičenja.

 

– U naredne dve godine šampion ABA lige će imati sigurno mesto Evroligi. Evroliga je uvela niz novina i između ostalog promenila sistem raspodele mesta, po kome više ne postoji direktan plasman iz domaćih liga. Ipak, i u novom sistemu, ABA liga je dobila čvrste garancije da će i kroz sistem raspodele tri vajld karte imati sigurno mesto u Evroligi – izjavio je potpredsednik ABA lige Domagoj Čavlović posle sastanka Evrolige u Minhenu.

– Na nama je sad zadatak da zajedničkim radom ABA ligu podignemo na još viši nivo, opravdamo poverenje i izborimo se za još bolji status naših klubova – dodao je Čavlović.

Evroliga je promenila sistem kvalifikovanja od sezone 2020/21. i po tome šampion ABA i najbolje plasirani timovi iz Španije, Nemačke i VTB lige više neće ostvariti rezultate u svojim takmičenjima plasman.

Evroligu će od sezone 2020/21. i dalje činiti 18 klubova. Među njima će biti 11 nosilaca A licenci, Bajern Minhen i Asvel, finalisti Evrokupa, kao i tri tima koji će dobiti posebne pozivnice.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime