EPA/Boris Pejović
Dritan Abazović

Predsednik GP URA i nosilac liste “Crno na bijelo” na parlamentarnim izborima, Dritan Abazović poručio je da oko sektora bezbednosti nema diskusije, a to podrazumeva i MUP Crne Gore.

Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je do utorka uveče oročio partije da dostave kadrovske predloge, pa je Koaliciji za budućnost ponudio devet ministarstava i potpredsedničko mesto sa nadležnošću za jedno od tih ministarstava.

A to su MUP, ekonomija, planiranje prostora, saobraćaj, prosveta, zdravstvo, nauka, sport i javna uprava.

Građanskom pokretu URA mandatar je ponudio potpredsedničko mjesto za borbu protiv korupcije i koordinaciju bezbednosnog sektora, resor odbrane, poljoprivrede i ljudskih i manjinskih prava.

Abazović je kazao da je koncept ekspertske Vlade najbolje rešenje.

– Koncept ekspertske Vlade je najbolje rešenje i ostajemo u potpunosti privrženi toj ideji. Oko sektora bezbednosti nema diskusije, a to podrazumeva i MUP. Držimo se dogovora i poštovanja principa. Nećemo dozvoliti bilo kakvo kockanje sa nacionalnim interesima Crne Gore – poručio je Abazović na Tviteru.

Abazović je pre mesec dana kazao da ta koalicija nema specijalnih zahteva, ali da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbednosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Abazović je više puta kazao da međunarodna zajednica očekuje da na ključnim mestima u bezbednosnom sektoru budu profesionalci i da je to usaglašeno i sa mandatarom.

Krivokapić je kazao ranije danas da je naročito ohrabren činjenicom da je načelno prihvaćeno da resore treba da vode, pre svega, stručnjaci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here