Adriana majstor karatea

0

Nedavno je u Štajnu kod Nirnberga održano polaganje ispita za zvanje majstora karatea na kome je Adriana Slijepac članica KK Ipon iz Nirnberga, postala karate majstor crni pojas 1. dan. Ona je ovo zvanje stekla pred komisijom u kojoj je glavnu reč vodio Shihan Hideo Oči, nosilac crnog pojasa 8. dan i glavni instruktor Japanske karate asocijacije za Evropu. Adriana je sve postavljene zadatke rešila bez greške i bilo kakve zamerke i kao prvi takmičar donela zvanje majstora crni pojas 1. dan u Karate klub Ipon u Nirnbergu.
Za ovu devojku, koja će sledeće godine završiti gimnaziju, karakteristično je da je u mnogo čemu prva i najbolja.
– Adriana je prvi član ovog kluba od osnivanja, donela je najviše medalja u klupske vitrine sa raznih takmičenja, a od 2006. do 2011. godine redovno je bila među tri najuspešnije takmičarke za svoj uzrast u Nemačkoj. Bila je prvak Bavarske i Nemačke u katama pojedinačno i ekipno i skoro redovno među prva tri osvajača medalja u Bavarskoj i Nemačkoj – s ponosom kaže Adrianin otac Miloja Slijepac osnivač i trener KK Ipon iz Nirnberga.
U poslednje vreme Adriana je smanjila intenzitet treninga i učešća na raznim takmičenjima, jer ima dosta školskih obaveza. Za sada je vrlo uspešna u školi, isto kao i na strunjačama i pravi je primer da škola i sport mogu zajedno.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here