Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković kojem je u Australiji po drugi put poništena viza, vraćen je u pritvor u ozloglašeni imigracioni hotel, u kojem će biti do donošenja konačne odluke o deportaciji ili dozvole da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Iako je prethodnog dana bilo najavljeno da se svetski broj jedan neće vraćati u hotel Park u Melburnu gde su očajni uslovi, to se na kraju ipak dogodilo.

Na suđenju pred Federalnim sudom koje je održano iza ponoći po našem vremenu Novakovi advokati su zatražili da odluku donese panel sudija, odnosno tročlano sudsko veće, što bi značilo da odluka bude pravosnažna.

Svedoci koji su se zatekli na licu mesta, navode da je Đoković oko 15.30 po lokalnom, odnosno oko pola šest po našem vremenu, u vozilu australijske pogranične policije ponovo stigao u imigracioni pritvor.

Podsetimo, Novak Đoković je prethodno u ozloglašenom hotelu u kojem ni prozor ne može da se otvori, proveo četiri dana, a sada ga čeka još jedan.

Novinarska lokalnog portala “Ejdž” Marta Paskual koja je videla Novaka po dolasku u hotel Park, navela je u izveštaju da je svetski broj jedan delovao smireno i staloženo, da se pojavio u beloj trenerci i džemperu, kao i da je imao masku na licu.

Slučaj Novaka Đokovića kojem je ministar za imigracije u petak poništio vizu, iskoristivši diskreciono pravo, prebačen je sa Federalnog okružnog, na Federalni sud, a konačno suđenje zakazano je za subotu od 23.30 po srpskom vremenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here