Čuvar mreže engleskog fudbalskog prvaka Mančester sitija i njegov saigrač i iz brazilske reprezentacije Gabrijel Žezus dali po dva gola u dobrotvornom meču u otadžbini. 

Na nedavnom kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike u Brazilu domaćin je u timu koji se domogao titule prvaka imao tri igrača Mančester sitija: golmana Edersona, defanzivca Danila i napadača Gabrijela Žezusa. Sva trojica su dobili dodatni odmor dok su “građani”, pod trenerskom rukom Španca Đozepa Gvardiole, na pripremnoj turneji na Dalekom istoku.

Ederson je produženi predah između obaveza u reprezentaciji i u klubu iskoristio da organizuje dobrotvorni meč u Osasku, svom rodnom gradu s oko 700.000 duša u državi Sao Paulo. Mogao je u gledalište da dođe svako ko ponese najmanje kilogram hrane.

U njegovom timu igrao je i Gabrijel Žezus, koji je s finala protiv Perua (3:1) poneo i gorke uspomene pošto je isključen u 70. minutu zbog drugog žutog kartona, a strelac je bio u nadoknadi vremena u prvom delu utakmice. Drugi tim je sastavila jedna brazilska muzička zvezda.

Ederson nije branio. Poneo je “desetku”, sveti dres i u Brazilu. Nije vest da je u pobedi s 5:4 dva gola dao 22-godišnji napadač već golman u ulozi špica. Jedan od njih je bio i s bele tačke pa su Sitijevi navijači primetili na društvenim mrežama da je bolje da Ederson izvodi jedanaesterce nego Rahim Sterling. Aludirali su na promašaj engleskog napadača u osnovnom delu finala (0:0) turnira četiri premijerligaška tima u Šangaju. Vulverhemptonu je pripao taj Trofej Azije na penale.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here