Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović na pres-konferenciji dan po povratku reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Kini opovrgao insinuacije o sukobima u nacionalnom timu, koji je zauzeo peto mesto, a rekao je i da neće podneti ostavku.

– Da razjasnimo: pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Džong-una nego do mene i da sam izgovorio pogrdne reči na račun mog prijatelja Saleta Đorđevićem i da sam čak imao fizički sukob s potpredsednikom Dejanom Tomaševićem, moraću da vas razočaram. Nismo imali nikakav konflikt. Svako moje obraćanje tokom prvrenstva bi bilo narušavanje autoriteta selektoru. Dovoljno iskustva imam, dovoljno sam pametan, da takve stvari ne treba da se radi. Peto mesto na Mundobasketu naravno da je neuspeh s obzirom na to da smo išli na medalju, ali nije debakl. Taj plasman ni na sekund ne sme da okrzne Đorđevićevu stručnost i njegove ljudske kvalitete – rekao je Danilović.

Budući da Đorđević više nije selektor, a da su u glavni plan za njegovog naslednika izbili Igor Kokoškov i Saša Obradović, predsednik KSS je na tu temu poručio:

– Bilo bi vrlo neodgovorno i nekorektno prema Đorđeviću da dva dana posle Svetskog prvenstva odmah budu kontaktirani kandidati za novog selektora. Ko će to biti, preseći ću ja. Nećemo da čekamo poslednji dan jer početkom godine kreću “prozori” u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srbija nije uspela da preko Mundobasketa izvadi olimpijsku kartu za Tokio dogodine. Dva evropska mesta pripala su Španiji (svetski prvak) i Francuskoj (bronza). Naš tim imaće priliku za popravni na kvalifikacionom turniru neposredno pre Letnjih igara. Ići će samo pobednik, a domaćin tek treba da bude određen.

– Razgovarao sam s predsednikom Vučićem. Imaćemo svu finansijsku podršku – otkrio je Danilović da će država još jednom stati iza naše kandidature kao što je to bio slučaj uoči Igara u Riju 2016, kada je turnir igran u Beogradskoj areni.

O mlađim uzrastima, koji se nisu proslavili na takmičenjima ovog leta:

– Naš posao u Savezu je da stvorimo što bolje uslove za rad svim selekcijama i njihovim trenerima. Niko nije pretplaćen na medalju. Ima uspešnih i sušnih perioda. Prioritet je da se stvaraju igrači i igračice za seniorski tim, a ako u tom procesu dođe i medalja, onda odlično.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here