Aktivni na svim poljima

0

Dragan Zdravković i Milomir Ilić

 

 

Izveštaje o radu u prošloj godini podneli su predsednik Milomir Mile Ilić i sekretar Dragan Zdravković, koji su napomenuli da se osnivanje kluba pokazalo opravdanim, jer se sa 52 člana svrstavaju među najbrojnija penzionerska udruženja u ciriškom kantonu.

 

 

Srpski penzioneri iz Ciriha planiraju da, u saradnji sa turističkom agencijom iz Trstenika, krajem maja ili početkom septembra obiđu Beograd, Smederevo, Đerdapsku klisuru, Negotin, Bor, Zaječar, Pirot, Niš, Prolom banju, Đavolju varoš, Gračanicu i Zlatibor.

Zdravković je istakao da je klub sve više poznat kod domaćih institucija, te da sarađuje sa Srpskim kulturnim savezom i svim klubovima na području kantona Cirih

Na sastanku se čulo da je održano više od 30 gimnastičkih treninga, na kojima se učešće uzimali gotovo svi članovi. Zdravković je pomenuo i saradnju sa staračkim domom "Limat", gde je u junu prošle godine otvoren kafić "Tref" za penzionere.

– To je postalo mesto našeg sastajanja gde možemo da porazgovaramo, pročitamo štampu ili odigramo partiju šaha – kaže sekretar.

Aida Kalamujić, socijalni radnik HEKS-u (Humanitarna organizacija koja deluje u okviru Evangelističke crkve u Švajcarskoj) veoma je aktivna i pomaže nam u svim prilikama, pohvalio je Milomir Ilić, dodajući da im uvek u susret izlazi i v.d. generalnog konzula Srbije u Cirihu Svetlana Stanković.

Uprava

Pored Dragana Zdravkovića, koji je četvrti put biran na mesto predsednika, sekretar je Milomir Mile Ilić, novi blagajnik Gordana Ilić, dok će Nadzorni odbor raditi u sastavu: Đuro Krunić, Miodrag Stojanović i Dobrosav Veselinović. Milenko Rajšić i Aleksandar Nedeljković brinuće o sportskim i izletničkim aktivnostima.

 

Klub je u proteklom periodu imao dva izleta u prirodu, od kojih je jedan bio sa članovima KUD "Sloga" iz Ciriha. Srpski penzionerski klub ima najbolju saradnju sa šahistima i zajedno koriste njihove klupske prostorije u Gubelstarasse 2, na Oerlikonu.

– Ovo je prilika da im poželimo pobedu u finalnom meču za Kup Švajcarske, koji se igra sutra – kažu Miodrag Stojanović i Đuro Krunić.

Penzioneri planiraju da i ove godine obeleže Dan žena tako što će otići na zabavu u neki od naših klubova, a u aprilu ih čeka jednodnevni izlet po Švajcarskoj. P

 

rvomajski praznici su rezervisani za druženje u prirodi. Pored toga, druženje sa našim piscima biće, kao i prošle godine, upriličeno dva puta – u oktobru i novembru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here