Al Kaida preti Mundijalu

0

 

"Hasan ide po levom krilu i dodaje do Muhameda koji potom šalje bombu na gol"

 

Na sajtu ekstremističke organizacije Džihad Muštakun Lel Džanah navodi se da će u napadu eksplozivnim napravama, tokom igranja fudbalskih utakmica, biti na stotine mrtvih.

 

"Dok se bude igrala utakmica SAD – Engleska na punom stadionu, a sve to prenosi televizija, ođeknuće eksplozija i mrtvih će biti na desetine i stotine", navodi ova organizacija i najavljuje napade na reprezentacije Nemačke, Francuske i Italije.

 

"Sve ove zemlje su deo cionista koji se bore protiv islama", dodaje se u pretnji.

 

Al Kaida navodi da će da koristi eksploziv koji ne može da se otkrije metal detektorima i drugim bezbednosnim proverama. 

 

Valke: Al Kaida ne ugrožava Mundijal

 

Generalni sekretar FIFA Žerom Valke izjavio je da pretnje terorističke organizacije Al Kaida, upućene organizatorima prvenstva sveta u Južnoj Africi, ne mogu ugroziti održavanje Mundijala.

 

"Ne možemo zbog jedne pretnje da dovedemo u pitanje održavanje Mundijala, ne samo u Južnoj Africi, nego u bilo kojoj drugoj zemlji",istakao je Valke i napomenuo da je upoznat sa pretnjama Al Kaide.

 

"Upravo zbog te pretnje podići ćemo nivo bezbednosti na još viši nivo, tako što ćemo sarađivati sa bezbednosnim agencijama iz celog sveta, što će garantovati potpunu bezbednost na Mundijalu", preciziraio je Valke.

 

On je dodao da će FIFA angažovati ne samo bezbednosne službe zemalja učesnica Mundijala, već i drugih država "kako bi se izbegla mogućnost terorističkih napada".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here