Tanjug

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji ABA lige protiv Partizana pobedom rezultatom 85:82 u utakmici koju je obeležila i nova povreda mladog plejmejkera Nikole Topića.

Utakmicu je obeležio i veliki broj prekida zbog faulova, bilo je i mnogo promena u vođstvu na obe strane, u finišu je viđen niz slobodnih bacanja, bilo je problema i sa vremenom, ponavljalo se i sudijsko podbacianje, a u svemu su bolje ideje imali domaći igrači, nošeni podrškom pune hale „Aleksandar Nikolić“.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Jago Mateus sa 18 poena, a na drugoj strani je veoma inspirisan bio Džejms Naneli sa 27 poena, od čega čak šest trojki.

Naredna utakmica je na programu u sredu, a domaćin je ponovo Crvena zvezda, od 19.30.

Partizan je bolje ušao u utakmicu koju je obeležio veliki broj faulova i slobodnih bacanja, do egala je Zvezdu doveo Teodosić trojkom za 11:11, ali je na isti način Naneli vratio prednost i posle prve deonice crno-beli su vodili sa 20:17.

Nastavak je obeležio Avramović, uz naravno faulove, a serijom 9:0 Zvezda se vratila u egal (35:35) posle trojke Jaga, a oba tima su do kraja poluvremena ubacila još po četiri poena, za konačnih 39:39.

Zvezda je bolje zaigrala u nastavku, Partizan je jurio zaostatak, a treći kvartal je obeležila i povreda Topića koji je uz pomoć članova medicinskog tima Zvezde morao da ode u svlačionicu.

U finišu deonice razigrao se Smit i nizom poena smanjio razliku koja je posle 30 minuta igre iznosila tri poena za domaće – 64:61.

Partizan je na startu poslednjeg kvartala kompletirao seriju od 10:0 za preokret, uzvratio je Lazić trojkom za novo vođstvo Zvezde, a svojom petom trojkom Naneli je vratio sve na početak – 71:71 na polovini deonice.

Zatim je sa penala je doneo i prednost od dva poena, a novi preokret je režirao Teodosić, na isti način, da bi on potom dugom raspravom sa sudijama dekoncentrisao Kabokla koji je ubacio samo jedan penal za novi egal, 74:74.

I naredni minuti su protekli u slobodnim bacanjima, više na strani Zvezde, nizali su se faulovi igrača Partizana, a crveno-beli su održavali egal sa penala, a posle greške Ponitke Jago je pogodio uz faul i doneo tri poena prednosti domaćima – 81:78 na nešto više od dva minuta do kraja.

Panter je smanjio na poen zaostatka na 37 sekundi do kraja, usledio je napad Zvezde koji je potrošio Nedović, dosuđena je mrtva lopta, a potom su sudije gledale snimak da bi utvrdile koliko je vremena ostalo na satu pošto se on zaustavio usred napada crveno-belih.

Utvrđeno je da se igra još 14,7 sekundi, za loptu su skakali Ledej i Davidovac, sudije su pokazale da će se podbacivanje ponoviti, Davidovac je bio uspešniji, sam je sebi nabacio loptu i potom iznudio faul Ledeja za slobodna bacanja i vođstvo Zvezde od 83:80 na 11,6 sekundi do kraja.

Usledio je faul Mitrovića nad Nanelijem čija trojka nije priznata, sa penala je smanjio na 83:82, 7,4 sekunde je imala Zvezda za novi napad posle minuta odmora, a zatim je Davidovac bio siguran sa penala za tačku na utakmicu i konačnih 85:82.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here