“Al Nusra“ preti: Odmazda širom sveta zbog “rata protiv islama“

0

Al Nusra preti zbog bombardovanja uporišta Islamske države u Siriji
 

"Te države su izvršile užasno zlodelo koje ih je stavilo na spisak meta snaga džihadista u svetu", upozorio je Abu Firas Al Suri, portparol "Al Nusre".

 

Koalicija na čelu sa SAD i njihovi arapski saveznici od 23. septembra iz vazduha napadaju položaje vojske ekstremističke organizacije "Islamska država" u Siriji, ali i Fronta "Al Nusra" – grupe džihadista koju je Vašington klasifikovao kao terorističku organizaciju. "Al Nusra" je u tim napadima izgubila 57 boraca.

 

"Mi smo u dugom ratu", upozorio je portparol "Al Nusre".

 

"Ovaj rat se neće završiti za nekoliko meseci ili za godinu dana, ili za nekoliko godina, može trajati decenijama", rekao je on u video-snimku na sajtu Jutjub.

 

"Mi smo u stanju da se odupremo", rekao je portparol, dodajući da "rat nije usmeren protiv Al Nusre, nego protiv islama".

 

On je za arapske zemlje koje učestvuju u bombardovanju rekao da su se stavile "na stranu ugnjetača i nevernika" i upozorio ih da će to "imati posledice".

 

SAD su objavile da su u utorak u Siriji pogodile uporište opasne grupe pod nazivom "Korasan", ali stručnjaci i pobunjenici kažu da su to u stvari džihadisti Fronta "Al Nusra" koji se na strani pobunjenika bore protiv vojske sirijskog režima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here