Albanac povredio Srbina i Hrvata

0

Povređeni su pregledani u bolnici
 

Kako se tek sada saznaje, u drugim delovima grada došlo je do fizičkog nasilja Albanaca. Tako su tokom noći u bolnicu AKH dopremljeni jedan Srbin i Hrvat koji su zadobili povrede od strane Albanaca.

 

Žalbe stanara

Stanari u Otakringerštrase žale se, u medijima na situaciju do koje je došlo usled incidenta između Srba i Albanaca.
– Moj sin nije mogao čitavu noć da zaspe. Čuli su se čak i pucnji – tvrdi jedna zabrinuta majka koja živi u jednoj od zgrada u toj ulici, gde je do sada bilo više sličnih okršaja navijača reprezentacija sa Balkana.

– Njih je prebio Albanac koji radi kao izbacivač u jednom noćnom klubu – tvrdi neimenovani svedok.

Da podsetimo grupa od 50-ak Albanaca provocirala je srpske navijače okupljene u jednom kafeu u 16. bečkom okrugu, bacajući flaše i pirotehnička sredstva na objekat.

Kada je vlasnik prijavio ovaj incident jake policijske snage su došle u Otakringerštrase, u kojoj se nalazi mnoštvo ugostiteljskih objekata čiji su vlasnici i gosti građani poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Oni su privremeno zatvorili ulicu i prilaze, jer se ubrzo okupilo oko 200 Srba koji su reagovali na albansku provokaciju.

Specijalne jedinice, pa čak i jedinice sa psima, razdvojile su dve navijačke grupe i odolevali pokušajima probijanja kordona.

Dva sata posle početka provokacija u Otakringerštrase strasti su se smirile i okupljeni se razišli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here