EPA/ Anja Niedringhaus

Kosovski koordinator za sajber bezbednost Zafir Beriša tvrdi da je švajcarski senator Dik Marti, “uz pomoć tajnih službi Srbije i Rusije, koristio navode o transplataciji organa u cilju propagande protiv rata i boraca OVK”.

Beriša je u objavi na Fejsbuk nalogu istakao da su i poslanici EU i kosovski prevareni da se bave “navodima senatora koje finansira rusko-srpski lobi”.

– Prevara nije izvršena samo nad poslanicima Evropskog parlamenta, ova prevara preneta je i na poslanike Skupštine Kosova koji su bili uvereni da OVK nije vršila transplantaciju organa i prevareni su kada su izglasali uspostavljanje političkog suda za koji se od početka znalo da će biti jednostran i pokušati da u ime pravde i ‘pomirenja’ izjednači borbu za slobodu OVK sa genocidnim ratom Srbije – poručio je Beriša.

Kako je naveo, nigde i ni kod jednog od onih koje ovaj sud napada nije pomenuta transplantacija organa, ali se, dodao je, pokušava ponižavanje bivših boraca OVK.

– Ponižavanje bivših boraca OVK spektakularnim hapšenjima i optužbama kao učesnike ‘zločinačke organizacije OVK’ terminilogijom koja nigde nije pominjala do izglasavanja Specijalnog suda od strane prevarenih poslanika Skupštine Kosova – istakao je Beriša.

Prema njegovim rečima, sada nije epohalno otkriće ako kažu da čak i sa međunarodnim faktorom koji je insistirao na osnivanju ovog suda, imaju različita mišljenja.

– Neki misle da sud zaista teži ‘pravdi’, a drugi misle da iskoriste sud za njihov račun u njihovim zemljama u kojima su zajednice (nacionalne manjine) lišene svojih osnovnih prava i da se slava rata OVK ne uzima kao najuspešnija gerila 20. veka koja je dotakla savest demokratskog sveta – naglasio je Beriša.

2 COMMENTS

  1. Da se nije umešala USAF te šiptarske gerile ne bi ni bilo , Albaniji nije zaboravljena agresija ’99te !

  2. Boze, da lì je moguce da ovakvi monstrumi postoje, ne u ljudskom rodu jer njemu ne pripadaju, vec uopste na kugli zemaljskoj?
    Posle svega sto se desilo, pre za vreme i iznad svega posle zlocinacke NATO agresije izgovarati ovakve grozote samo sipci mogu!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here