EPA/Georgi Licovski

Ministar za infrastrukturu Liburn Aljiu rekao je da je Kosovo privremeni projekat, misleći na težnju za ujedinjenjem sa Albanijom.

On je rekao da se ne može stvoriti kosovska nacija, ističući da bi to značilo mešavinu etničkih grupa, što po njemu nije uspešno.

– Danas vidim Kosovo kao ne više od jednog privremenog projekta. Koji su to elementi koji danas pokušavaju da stvore kosovsku naciju. Ustav Kosova je ustav multietničke zemlje, šta je Kosovac, da li je kosovski Albanac ili nešto drugo. Ako bismo stvorili naciju koja bi težila mešanju etničkih grupa, ne znam koliko bi to bilo uspešno, a izgleda da nije. Mislim da je nezavisna država Kosovo privremeni projekat koji je krenuo jednim putem. Put je normalan, ekonomski razvoj, neprekidna cirkulacija unutar celog Balkana vratiće ga na svoje mesto gde će svi ti šovinizmi biti ugašeni i svako će se vratiti tamo gde treba da bude – rekao je Aljiu.

6 COMMENTS

  1. Све је човек у праву – Косово и Метохија ће се вратити у Србију, а Албанци и Срби ће живети у слози. Свако, ко мисли да је Велика Албанија могућа, осуђује албански народ на пропаст, а Албанију на непостојање.

  2. Оног момента кад албанцима амери , енглези и немци престану бити подршка тог дана ће почети велика сеоба у Албанију на трајно летовање. Е сад за Републику Косово или Косово и Метохију постоје две могуће будућности, назад у Србију или припајање Албанији.

    • Ne postoji mogućnost pripajanja Albaniji,jer oni Albaniju smatraju nižom klasom.Za njih je prihvatljivo samo da se Albanija pripoji Kosovu nikako drugačije.A kad prestane medjunarodna podrška, lako će se napraviti dogovor šta dalje.Ja lično bih bio za široku autonomiju kao sto je bio Hong Kong.Zajednicka valuta,granica,vojska,sve ostalo mogu da imaju,pa cak da se tačmiče pod svojim obeležjem sa određenim fusnotama kao Tajvan.Oni nastupaju kao kineski tajpei

  3. Pa opet bi nekome sutra možda palo na pamet da koristi te ljude dole kao potrošnu robu i za svoje kratkoročne interese a kasnije ih pustili niz vodu. Oni trebaju kao i svaka druga konstruktivna manjina da budu u sastavu države Srbije ili podeliti Kosovo na ravne časti i pustiti ih da žive kako hoće i s kim hoće. Ako hoće da se spajaju sa Albanijom neka se spajaju ako žele da žive kao nezavisna država neka žive ali oko toga mora da se postigne dogovor uz uvažavanje države Srbije.

  4. Ljudi ne zavaravajte se,posle svega,vekova mržnje Albanaca prema našem narodu nema nama života sa njima.Postoji samo jedno jedino rešenje a to je da se vrate na Kavkaz istim putem kojim su i došli i da mi nastavimo normalno da živimo svoji na svome.Svako drugo rešenje je teška zabluda koja nas je već poprilično koštala!

    • Jedina istina.
      Njihova mržnja prema Srbiji danas je na istorijskom maksimumu.
      To što vlast Srbije se vodi beskičmenom politkom ,,čuvanja mira” jedino njima ide u korist.
      Dok mi čuvamo mir, oni zaokružiše nezavisnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here