pixabay.com

Ministar odbrane Litvanije Laurinas Kačiunas izjavio je danas da NATO potcenjuje sposobnost Rusije da se prilagodi sankcijama.

Kačiunas je rekao da “početna tačka” za predstojeći NATO samit treba da bude “ruska vojna pretnja”, kao i da je Rusija uspela da pokrene svoju vojnu ekonomiju uprkos sankcijama jer, pošto je reč o državi sa autoritarnim režimom, ne mora da brine o blagostanju svog društva.

Greška u uvođenju sankcija Rusiji se desila jer su, prema rečima Kačiunasa, SAD i EU to učinile koristeći “Zapadne kriterijume i pristup u proceni njene strategije”, prenosi Ukrajinska Pravda.

– Nedostatak odgovornosti Rusije za njeno društvo i okrutno vođenje njenog mobilizacionog potencijala čini Rusiju jednim od najopasnijih neprijatelja s kojim se Savez mora suočiti u bliskoj budućnosti – ocenio je Kačiunas.

Zbog toga, dodaje Kačiunas, NATO “mora da promeni mnogo u svom radu”, a povećanje u izdvajanju njegovih država članica za odbranu od dva odsto “je samo donja granica i biće povišena”.

– Pošto Kremlj razume samo silu, mi moramo da razvijemo sistem aktivne odbrane koji ne dozvoljava Moskvi da preti eskalacijom u konfliktu – kazao je Kačiunas.

Samit NATO biće održan od 9. do 11. jula ove godine u Vašingtonu.

8 COMMENTS

  1. Да није жалосно било би смешно. Нашла се шака јада да прича нешто. Септичка јама.

  2. Ne brini kucinase dobicete i vi okrutno sprovedenu mobilizaciju kad vam vrh NATO a po price I kaze.Rusi mobilisu svoje a vas ce stranci pa u prve redove bas kao pod hitlerom.Niste bas pametni kad se svadjate sa komsijom a drugi na kraj sveta pali vatru I koristi te za njegove ciljeve.

  3. Pretnja za tvoj narod Litvanije si ti sam. Rusi nikoga ne napadaju. Amerika sa vama vazalima
    taj Nato savez je pretnja za svo covecansto pa i za vas.
    U Litvaniji zive svi narodi u miru, zato ne pocinjite sa nacinalnom mrznjom. Zaradite pare na neki
    drugi nacin ne na ovaj najgluplji…

  4. Rusija je kao i uvek – pokazala pravo lice. Zelim svakom proruskom komentaru da malo pozivi u ttom ruskom raju. Bezao bi i udarao petama u dupe. Maki imas pravo do neba.
    Bezite bre sa ZApada gde zivite , radite i radjayte se. Idite u Rusiju. Sta cete po Zapadu, kad ga toliko mrzite?

  5. Боље би му било да размишља шта му је са становништвом и где је нестало 1, 5 милиона.

  6. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here