Tanjug/AP
Karlos Alkaras

Karlos Alkaras trudio se svim silama da prepolovi zaostatak za Novakom Đokovićem u finišu sezone, ali se neočekivano spotakao na Mastersu u Šangaju, gde ga je u osmini finala elimnisao Bugarin Dimitrov. Sada, talentovani Španac ima drugačije viđenje situacije kada je trka udvoje u pitanju.

Ne puca više od optimizma i ne preti kao što je to bio slučaj pre sedam do deset dana, kada je u pitanju Karlos Alkaras.

Prizemnio je 20-godišnjeg Španca „vaskrsli“ Bugarin Grigor Dimitrov, koji je podsetio na slavne stare dane, kada je rušio bolje rangirane od sebe, kao što je sada u Kini bio slučaj.
Uspeo je posle preokreta da izbaci s turnira favorizovanog Alkarasa, čime je učinio svojevrsnu uslugu Novaku Đokoviću, koji ima velike šanse da do kraja sezone ostane lider ATP liste.

Novinari u Šangaju gde je u toku masters iz serije 1.000, pitali su Španca kako misli da će izgledati do kraja ta njegova trka sa Đokovićem, a usledio je diplomatski odgovor.

– Potrudiću se i daću sve od sebe da u Bazelu odigram najbolje što mogu. To će biti moj naredni turnir. Znam da se cilj da sezonu završim kao prvi na svetu sada zakomlikovao sam ovim poslednjim rezultatima. Biće teško, ali moram da pokušam da osvojim naredne turnire – rekao je Karlos.

Alkaras se osvrnuo i na lošu partiju koju je Bugarin surovo kaznio.

– Suština je da nisam odigrao dobar meč. Nisam bio na potrebnom nivou u odnosu na mečeve koje smo ranije igrali Grigor i ja. Sada nije imao padove, bio je koncentrisan i konstantno me je napadao, a ja sam se branio. Pokušavao sam da igram svoj tenis, ali nije mi dao. Nisam bio agresivan koliko i kako sam želeo, nije mi dozvolio. Moram da naučim da budem koncentrisan u trenucima kada mi ne ide, kao što je bio slučaj na startu drugog seta. Iz Kine ću sa sobom poneti dosta lekcija koje će mi pomoći da budem bolji igrač. Radiću na nekoliko aspekata svoje igre, kako bih je unapredio – zaključio je talentovani Španac koji je ove sezone osvojio Vimbldon, dok su preostala tri grend slem trofeja završila u rukama Novaka Đokovića.

Srbin i Španac mogli bi se se sretnu na mastersu u Parizu, kao i na Završnom mastersu u Torinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here