Lepota je za mene kad se čovek oseća dobro u svojoj koži. To ili kada žena nosi seksepilni crveni ruž, tvrdi Gvinet Paltrou, holivudska zavodnica i simbol negovane žene.

Mnogi smatraju da Gvinet troši bogatstvo na skupocene pomade i eliksire, što nije daleko od istine. Ipak, glumica je nebrojano puta istakla da postoje recepti za ulepšavanje kojima su dame sa Istoka ovladale i podelile sa svetom. Savetuje žene da ne beže od takvih domaćih krema i tonika, jer oni mogu da naprave čuda.

I vrapci na grani znaju da je aloja čudotvorna biljka koja je neizostavna kada je lepota u pitanju. Ipak, većina ljudi je koristi za negu kože i kose, a malo ko s njom pilinguje lice. Potrebno je da se list aloje iseče po dužini. Zatim ga treba zaseći nekoliko puta i na gel nacediti limun. Ovim “masažerom” prelaziti preko obraza, brade i kritičnih delova lica. Ostaviti piling da deluje pet minuta, a potom se umiti.

Kada im ten nije ujednačen dame često čupaju kosu od muke. Prirodni toner koje su Korejke otkrile pravi se od svežeg paradajza i kašike meda. Treba izblendirati paradajz i pomešati ga sa medom. Četkicom ga naneti na lice, ostaviti pet minuta i isprati. Nakon nekoliko ovakvih tretmana devojke tvrde da im se boja kože izjednačila.

Lepotice sa Istoka su obelodanile i recet za masku za lice koja hrani kožu. Potrebno je da se skuva zeleni čaj. Kada se procedi u njega treba dodati sok od pola krastavca. U ovaj eliksir natopiti gazu i staviti na lice. Držati 15 minuta masku, a potom se umiti.

Pomada od latica

Krema za hidriranje može da se napravi ako se u blender stavi šaka suvih ružinih latica i pomeša sa pet kašika mleka. Izmiksati ovu smesu i procediti je. U nju dodati dve kašike ulja jojobe, gel aloje, isceđenu pilulu vitamina E i sedam kapi ulja lavande. Pomadu sipati u staklenu bočicu.