youtube.com/ N1
Bakir Izetbegović

Ambasada Hrvatske u BiH saopštila je da je zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović proteklog vikenda na tribinama u Nemačkoj izneo brojne neprihvatljive teze kojima je doveo u pitanje nacionalne identitete konstitutivnih naroda u BiH.

Navodi se da je “politizacija i tendenciozno izvlačenje iz istorijskog konteksta, kao i dnevnopolitička zloupotreba istorijskih termina, deo političkog plana s ciljem identitetskog rastakanja i grube asimilacije identiteta konstitutivnih naroda, posebno hrvatskog kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda u BiH. Ustav BiH polazi od istorijskog iskustva i savremene stvarnosti, I jasno prepoznaje tri konstitutivna naroda u BiH”, navodi se u saopštenju.

Iz Ambasade Hrvatske su naveli da s ciljem slobodnog suživota nacionalne i verske različitosti očekuju od najviših zvaničnika BiH, koja je izrazila interes za dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU, privrženost evropskim vrednostima, naročito poštovanju načela ravnopravnosti i očuvanju različitih nacionalnih identiteta sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini”.

4 COMMENTS

    • Da nisi možda očekivao nešto “pametno” od tog kretena??? Nikada…glup i zatucan , do vijeka.

  1. Ovde cu radje komentirati Kurtujevo ujedinjenje takozvanog Kosova i
    Albanije.
    “Mile golja”. Ujedinjenje Takozvanog Kosova i Albanjie, nema problema moze slobodno.
    Moj predlog srpskoj politickoj eliti:
    Evropskoj uniji, SDA-u, Engleskoj, Nemackoj i Francuskoj predociti da ce
    Srbija i Republika Srbska istoga dana proglasiti ujedinjenje ove dve zemlje.
    Ako mogu oni, mozemo i mi. Ako se Albancima dozvoljava ujedinjenje,
    onda mogu i Srbi zal to nije ravnopravnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here