pixabay.com

Povodom poslednjih izjava predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u vezi sa mogućnošću da Kristijan Šmit nametne zakon o državnoj imovini, oglasila se Ambasada SAD u Sarajevu podsećanjem da je Srpska entitet u državi BiH.

“Republika Srpska je entitet u državi Bosni i Hercegovini. Ona je sastavni deo države, ali ni Republika Srpska ni Federacija BiH ne postoje izvan Bosne i Hercegovine. Ni za entitet ni za bilo koju drugu jedinicu ispod državnog nivoa, Ustav BiH ne predviđa pravo na secesiju”, navodi se u saopštenu Ambasade SAD i dodaje:

“U više navrata Sjedinjene Američke Države jasno su stavile do znanja da će reagovati i suprotstaviti se antidejtonskom delovanju, što secesija i jeste. Milorad Dodik greši ako misli da će Sjedinjene Države stajati po strani dok on gura BiH u sukob”.

14 COMMENTS

  1. Vi necete dozvoliti??? Hahahahaha. Nema vi sta da dozvoljavate ili ne. Zna BiH bolje od vas kako se Milotovo lupetanje “dozvoljava ili ne.” Bolje mu je nakon ovih izbora da izbegava Srbina iz Srbije.

  2. Ko ste vi da govorite ko sme i ko ne treba uci u englesku i ameriku pa crtati granice kao vi pa da osetite kako je to …

  3. Pa vi ni Severnoj Koreji, Iranu, Iraku, Jemenu, Rusiji ne dozvoljavate, ali niko da shvati, šta ste zapravo hteli i šta to ima sa vama!

  4. Hvala bogu da ima Putina.On će vas napokon šutnuti u vaš ćošak.amerika nije od Boga dana već je kao mi svi samo turista na planeti gde smo svi jednaki.Ali za vaše zločine koje ste počinili čovečanstvu ne postoji takva kazna na sudu.Bog će vam suditi a putin izvršiti.

  5. Hahaha ko ste.vi nekome nesto da zabranite???
    Odmaknite se vi lepo od Republike Srpske i njenog naroda za dobrobit svih.
    Jer tamo gde vi gurate nos nije dobro.

  6. Idioti,pa i u Srpski Ustav pise da je KiM srpska pokrajina,a bas oni zauzel Ratom!
    Eh da imam neku moc!

  7. O RS i Dodiku odlucice narod RS a ne SAD I bilo ko drugi to je demokratija i vladavina prava NAROD SE PITA

  8. “Ambasada SAD: Nećemo dozvoliti secesiju Srpske..2
    – A zašto !?
    – Tako ste lepo pripremili i odradili (oružane) secesije Slovenije, Hrvatske, BiH i Kosova od SFRJ. Sada bi mogli da dovršite posao dozvoljavajući, nadam se mirnu, i secesiju RS.

  9. Treba se paziti ovi ratoborni ameri su sposobni za stvaranje kriza i ratova pogotovo sada kada je veciski dijo svijeta video njihove zle namera pa nece se pitati za dosta koje cega u svijetu a mnogi u evropi vide da sto rade ameri nije dobro demokratska mafija

  10. A kako je BiH imala pravo na secesiju iz SRJ ??? Neće moći gospodo Amerikanci …pravo je isto za sve !!! Imate izjavu Kisindzera o Bosni, dakle poslušajte njega ako nećete Srbe !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here