pixabay.com

Američka ministarka finansija Dženet Jelen obavestila je Kongres da će, kako se procenjuje, SAD u četvrtak doseći limit državnog zaduživanja i da će se potom pribeći „vanrednim merama“.

U pismu upućenom liderima Senata i Predstavničkog doma, Dženet Jelen je navela da će te mere obezbediti dodatno vreme dok Kongres ne usvoji zakon kojim će ili podići limit zaduživanja, koji sada iznosi 31,4 hiljade milijardi dolara, ili ga ponovo suspendovati na neko vreme.
„Ključno je da Kongres reaguje blagovremeno“, poručila je Dženet Jelen.
Ona je upozorila da bi neispunjavanje obaveza vlade nanelo nepopravljivu štetu po američku ekonomiju, prihode svih Amerikanaca i globalnu finansijsku stabilnost.
Iako Ministarstvo finansija ne može da proceni koliko će vanredne mere produžiti sposobnost vlade da izmiruje obaveze, malo je verovatno da će mere biti iscrpljene pre početka juna, dodala je Dženet Jelen, preneo je AP.

2 COMMENTS

  1. Svaka druga država bi sa bilionima duga propala
    Amerika ne …
    Zbog toga oni i stvaraju ratove
    Da bi stvorili novac koji oni u suštini nemaju, jer ga štampaju bez pokrića ,
    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Centralna Banka stampa Pare,i daje Privatnim bankama bez Kamate novac ,da bi posudili Drzavi te pare s’kamatom.Znaci Drzava daje pare Privatnicima da bi oni Dali S’kamatom Drzavi iste pare,A narod se zaduzi .i plati poreze.Ovo je Kapitalizam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here