EPA/ Jim Lo Scalzo
Bela kuća

“Preporod Rusije kao geopolitičkog suparnika SAD posle 90-ih godina kod Vašingtona izaziva histeričnu reakciju”, ocenio je ruski senator Aleksej Puškov.

On je na taj način reagovao na američke tvrdnje o navodnom ruskom mešanju u predstojeće američke predsedničke izbore.

Kako kaže, Amerika ponovo pati od „ruskog sindroma“.

– Ta bolesna, histerična, ali očigledna reakcija na ojačanu ulogu Rusije na međunarodnom planu, na preporod geopolitičkog suparnika, za kojeg se 90-ih činilo da je poražen. Novo izdanje panične parole: ‘Rusi dolaze’ iz vremena Hladnog rata – napisao je Puškov.

On je istakao da uzrok unutrašnje krize u Americi može biti samo eskalacija suprotnosti u samoj zemlji, a Rusija s tim nema nikakve veze.

– I šta se lažno može reći o današnjoj Americi gde je sve očigledno? I žestok sukob elita, i mržnja policije prema Crncima, i Crnaca prema belcima, i zavere protiv Trampa, i ubistva tokom haosa – napisao je senator.

Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće saopštio je nedavno da Rusija pokušava da -“poseje razdor i stvori haos u Americi i drugim demokratskim državama”. Zbog „pokušaja da utiču na izborni proces“ Sjedinjene Američke Države su pre nekoliko dana uvele sankcije licima povezanim s Rusijom.

Takođe, američki državni sekretar Majk Pompeo kaže da Rusija i Kina u podjednakoj meri nameravaju da se mešaju u američke predsedničke izbore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here